Avatud toidutööstuste nädal 2018

21.-27. maini kutsuvad Eesti toiduainetööstused kodumaise toidu sõpru endale külla, et näidata, kuidas valmib meie igapäevane toit ning kinnitada tarbijaile, et tööstustes toodetud toit on kvaliteetne, vastab väga kõrgetele toiduohutuse nõuetele ning Eesti toidutööstused on teinud olulisi investeeringuid oma hoonete ja seadmete uuendamiseks, mida on toetatud MAK 2014-2020 meetmetest.

Avatud toiduainetööstuste nädala raames saavad huvilised registreeruda toidutööstustes toimuvatele ekskursioonidele.

 

Külastuse registreerimiseks on vajalik teha kasutajakonto broneerimissüsteemis.

REGISTREERI KÜLASTUS SIIN!

NB! Registreerida saab korraga ühe täiskasvanu ning temaga koos kuni 3 alaealist last.

Grupibroneeringuid broneerimissüsteemis teha ei saa. Suurema grupikülastuse (klassid, kollektiivid jne) huvi korral palume kontakteeruda otse tootjaga.

Kui grupid on täitunud, on võimalik lisada end ootejärjekorda juhuks, kui keegi oma broneeringu tühistab. Ootejärjekorda saab lisada vaid ühe inimese korraga.

Selleks, et tagada kõik toidutööstustele kehtivad toiduohutuse nõuded ka siis, kui külalised on tööstustega tutvumas, palume tähelepanu pöörata mõningatele olulistele reeglitele, mis on kirja pandud allpool.

KÜLASTAJA MEELESPEA

  • Külastajatele tagatakse ettevõtete poolt ühekordsed mütsid ja kitlid ning sussid. Külastaja peseb ja desinfitseerib käed (vt. kätepesu juhiseid kohapeal). Isiklikud asjad, ehted, kellad jms. jäetakse ettevõtte kontorisse.
  • Kõik ettevõtete külastajad peavad tööstustes kohapeal täitma külastajate lehe,  milles kinnitatakse oma allkirjaga, et ei ole põetud viimase 2 aasta jooksul järgnevaid haiguseid: tuberkuloos, düsenteeria, kõhutüüfus, salmonelloos. Tootmisesse ei lubata ka külastajaid, kes on oksendanud viimase 24 h jooksul.
  • Tootmises on lubatud külalistel liikuda vaid saatja poolt tutvustatud tsoonides.
  • Tootmisalal ei ole lubatud süüa, juua, suitsetada,  tooteid käega katsuda, pildistada, filmida.
  • Kui peaks selguma, et broneeritud külastusel ei ole võimalik osaleda, siis palume broneeringu tühistada.

 

OSALEVATE TÖÖSTUSTE INFO:

A. Le Coq

AS A. Le Coq on Eesti vanim ja suurim joogitootja, kelle tootevalikus on 11 erinevat tootegruppi. Tehase peakompleks on Tartus aadressil Laulupeo pst. 15. Toodetest on suurim õllede tooteportfell, millele järgnevad mahl, vesi, karastusjoogid, siidrid, lahjad alkohoolsed joogid, Active mahlajoogid, spordi- ja energiajoogid, siirupid ja kali. A. Le Coq seisab hea Eesti joogikultuuri säilimise ja arendamise eest, hoides au sees nii vanu joogitootmise traditsioone kui ka uuendades pidevalt oma tooteportfelli pakkumaks tarbijatele üha uusi ja tervislikke maitsekombinatsioone. Juba üheteistkümnendat aastat järjest on ettevõte valitud Eesti toiduainetööstuste seas kõige konkurentsivõimelisemaks, mille on taganud järjepidev panustamine toodete kvaliteeti ja tootearendusse. Tänaseks on tootmisesse ja tootearendusse investeeritud 75 miljonit eurot, mille tulemusena on A. Le Coqist saanud Baltimaade üks kõige kaasaegsemaid joogitööstusi.

Avatud uste päevadel saavad külastajad näha meie kaasaegseid tootmisüksusi: täisautomaatse juhtimisega keedumaja, käärlaagri osakonda, klaas- ja plastpudelisse villimise osakondi ja seejärel väga mitmekülgse esemelise ekspositsiooniga A. Le Coqi Õllemuuseumi, mis asub 1898 aastal valminud linnasekuivatitornis. Külastuse lõpus on jookide degusteerimine, vaadates filmi A. Le Coqist.  Külastus kestab 2 tundi. Lisaks degustatsioonile on sellel aastal ka müük võimalik (avasime septembris A. Le Coqi Kingipoe). NB! Vanusepiirang, oodatud on külalised 18+. Kõigil registreerunutel palume kindlasti kaasa võtta isikut tõendav dokument!

Aadress: Laulupeo puiestee 15, 50050 Tartu
Telefon: +372 744 9711

E-mail: info@alecoq.ee

Veebileht: http://www.alecoq.ee

 

Adre Juustufarm

Eestimaal kasvanud söödast on võimalik saada piima, millest valminud juustud toovad koju kätte klassikalised juustumaailma head maitsed. Elame ja toimetame oma Mummudega Tartumaal Kambja vallas. 18 aastat tagasi alustasime 20 lehmaga. Täna on lüpsilehmi 180. Oleme koos oma loomadega kasvanud ja arenenud. Paar aastat tagasi saavutasime kindluse, et oleme võimelised jagama vastastikkust hoolivust loomadega ka teistele inimestele. Alustasime meierei rajamisega. Käisime õppimas Hollandis ja Itaalias. 2015 aasta suvel alustasime juustu valmistamisega. Meie juustukojas valmib hetkel klassikaline, Hollandi tüüpi juust. Laagerdusaeg annab erinevad maitsed ja elamused. Noor, pretensioonitu juust valmib nelja nädalaga. Mõne kuune juust annab aimu kujunevast isiksusest. Poole aastane juust aga juba sooviks valida kaaslasi, samas jätab võimaluse suurema seltskonna moodustumisele. Veelgi vanemad juustud on isepäisemad ja eeldavad isiklikku lähenemist.

Andre Juustufarmi kaks juustu: Andre Eriline ja Andre Grand osalesid 2016.a kevadel Rahvusvahelise Maitse ja Kvaliteedi Instituudi (The International Taste & Quality Institute – iTQi, www.itqi.com) poolt läbiviidaval pimedegustatsioonil, kus üle maailma ettevõtjate poolt hindamisele esitatud tooteid degusteerib rahvusvaheline tippkokkadest ja sommeljeedest koosnev žürii.

Andre Juustufarmi juustude näol on tegemist esimeste Eestis toodetud toodetega mis seni on pälvinud nii olulise rahvusvahelise tunnustuse.

2017.a sügisel osalesid aga kolme meie aastase laagerdusega juustu – andre Prima, Andre Grand OLD ja Andre Excellent – Hispaanias World cheese Award võitlusel, kus osales üle 3200 juustu üle maailma. Omades kategooriates pälvisid meie juustud hõbemärgid.

Juustukoda on rajatud  perspektiiviga ära kasutama kogu oma karja piima. Maksimumvõimekus on Andre Juustufarmil toota 12 tonni juustu kuus.

Aadress: Talvikese küla, Kambja vald, 62028 Tartumaa

Telefon: +372 53049809

E-mail: juust@andrefarm.ee

Veebileht: http://www.andrefarm.ee; https://www.facebook.com/andrefarm

 

Balbiino

AS Balbiino on suurim Eesti kapitalil põhinev jäätisetootja, kelle missioon on valmistada ehtsast koorest parimat Eesti jäätist. Ainsa Eesti jäätisetootjana on Balbiino tootmisel rangeimate toiduohutusnõuete täitmisele ja stabiilsele kvaliteedile viitav rahvusvaheline BRC sertifikaat. Külastada on võimalik Avatud tööstuste nädala raames Balbiino jäätisemuuseumit, pakume toodete degustatsiooni.

NB! Tootmisesse ekskusiooni ei toimu ning külastada on võimalik ainult jäätisemuuseumi!

Aadress: Viljandi mnt 26,  11217 Tallinn

Telefon: +372 6515 900

E-mail: info@balbiino.ee

Veebileht: http://www.balbiino.ee

 

Balsnack

Balsnack International Holding AS on antud ajahetkel ainuke kartulikrõpse tootev ettevõte Eestis. Kartulikrõpsude tootmine algas Ääsmäel  juba nõukogude ajal, aastal 1983. 1992. aastal moodustati  AS Balsnack ja 1996. aastal Balsnack International Holding, kus toodetakse lisaks kartulikrõpsudele ka linnutoitu, mahetooteid nagu kama-, tatra-, riisipallid ja külmutatakse smuutisegusid.

Anname külalistele ülevaate Balsnacki  tegevusest Ääsmäel ning pakume maitsta kogu toodangut. Kohapeal saab vaadata, kuidas valmivad Vigur ja Piraat, millest tehakse kartulivahvlit, kuidas paisuvad magusad maisikepikesed ehk mõnglid ja kamapallid, ning millest valmistatakse linnusööta.

Aadress: Mõisa tee 11, Ääsmäe küla, 76402 Harjumaa
Telefon: +372 672 8983

E-mail: balsnack@balsnack.ee

Veebileht: http://www.balsnack.ee

 

Breti (Luke Farmimeierei)

Luke Farmimeierei toimetab juustutootjana aastast 2004. Alustasime sinihallitusjuustuga Breti Blue, ajapikku on lisandunud veel valgehallitusjuustud Breti Brie, Linensbakteri abil valmivad pikantsed aroomijuustud, toorjuustud ja Feta tüüpi juustud. Valmimisaeg ja tehnoloogia on neil väga erinev. Valgehallitusjuustud valmivad kaks nädalat laagerdusruumis ja lisaks veel kaks nädalat külmlaos järelvalmimist. Sinihallitusjuustud valmivad kuu ajaga. Linensbakteri abil valmitatavad aroomijuustud tahavad keldris silitamist ja loputamist paar kuud ja seejärel 2-3 kuud järelvalmitamist külmlaos. Breti Ferta laagerdub 10%-lises soolvees 1,5-2 kuud. Praegu müüme põhiliselt restoranidele, aga lähitulevikus plaanime osa tooteid uuesti poelettidele tagasi panna.

Meie toodete tunnuslauseks on: "Heatujulises kollektiivis stressivaba talukarja piimast valmistatud tuju tõstvad delikatessjuustud".

Aadress: Aia 1, Luke, Nõo vald, Tartumaa

Telefon: +372 56688878

E-mail: breti@breti.ee

Veebileht: http://www.breti.ee

 

Chocolala

Chocolala on käsitööšokolaadi tootja. Kõik tooted on omanäolised ja värsked, valmistatud vanade heade retseptide jargi, ilma säilitusaineteta ja kaunites pakendites. Toodetes kasutatakse võimalikult palju Eesti tooraineid- mustikaid, vaarikaid, astelpaju, kuusevõrseid, vetikaid (marmelaadi tegemiseks), võid, koort, jne.

Kutsume teid vaatama, kuidas meie meistrid ja kunstnikud töötavad.

Aadress: Suur-Karja 20, Tallinnas.
Telefon: +372 55 654 333

E-mail: info@chocolala.ee

Veebileht: http://www.chocolala.ee

 

Ecofarm

Kalakasvatajete Ühistu Ecofarm on kaasaegne kalatöötlemiskompleks alustas tegevust 2014. aasta juunis Pärnumaal Audru vallas Lemmetsa külas. Teeme ainulaadset kalatöötlemist Baltikumis - jaekaubandusse jõuab Ecofarmi värske kalatoode hiljemalt 48 tundi peale värske kala saabumist meie kalatöötlemiskeskusesse. Kala liha on eriti  tihe ja mahlane. Toodame värskeid ja suitsutatud forelli ja tuura tooteid (nt roogitud kala, fileed, steigid), mis pakendatakse kaasaegsetel automaatsetel vaakum- ja gaasipakendusliinidel tarbijale sõbralikku väikepakendisse. Lisaks pakume räime rümpa ja liblikfileed. Oleme arendanud oma tooteid nii, et kala küpsetamine oleks võimalikult kiire ja lihtne.

Ecofarmi kalafarmides kasutatav kalakasvatustehnoloogia tagab parasiitide ja haigustevaba kalade kasvu ilma veterinaar-keemiliste lisade manustamiseta. Meie tooted ei sisalda antibiootikume ega muid keelatud ravimeid. Meie tooted on „GMO vaba“ märgistega, sest kasutatav kalatoit on toodetud gmo-d mittesisaldavatest komponentidest. Kalade söötmisprogramm tagab rasvhapete olemasolu, mis lubab meie toodetel kasutada tervislikkuse ja Omega 3 märgistust. Tänu farmides kasvatatavale kalale on Ecofarmil aastaringselt võimalik tarnida kvaliteetseid jahutatud ja suitsutatud kalatooteid oma koostööpartneritele. 

Kasutame oma toodetel kaubamärki „Farmare” ja „Saaremaa ehtne toode“.

Avatud tööstuse nädalal saavad külastajad tutvuda meie tootmisruumidega ja näha, kuidas meie toodang valmib. Pakume maitsta kuumsuitsuforelli.

Aadress: Lagre tee 3, Lemmetsa, Audru vald 88311 Pärnumaa
Telefon: +372 5883 9011

E-mail: assistent@ecofarm.ee

Veebileht: http://www.ecofarm.ee

 

Esko talu

Tallinnast vaid 30min autosõidu kaugusel Esko talus valmivad käsitööna juustud, jäätised ja mitmed teised maitsvad piimatooted, talu külastavad turistid ning on paljudele tuttav “Õnne 13” seriaalist Uuevariku taluna.

Programm: Kutsume sind Avatud Tööstuste Nädala raames külla 26.05 kell 13.00-16.00.

Igal täistunnil (kell 13.00, 14.00, 15.00, 16.00) viime läbi ekskursiooni, mille käigus räägime talu tegemistest, teeme ringkäigu talus, kus on võimalik näha lehmi ja lihaloomi, meiereid, põllutehnikat, lastel aias joosta, kiikuda ja mängida talu koertega. Kohapeal toodete ostmise võimalus.

Aadress: Kajamaa küla, Saku vald, Harjumaa

Telefon: +372 56641014

E-mail: info@eskotalu.ee

Veebileht: http://www.eskotalu.ee

 

Jaanihanso

Jaanihanso OÜ on ajaloolise talukoha ülesehitamisel loodud siidrivabrik koos külastuskeskusega. Meie eeskujuks on Somerseti ja Normandia siidrifarmide vaimus tootmine, kus omavahel põimuvad kohalikku keskkonda väärtustav looduslähedus, kõrge kvaliteet ja traditsioonid. Kõike seda hoiab koos meie vaimustus Eesti oma õunast ja õigest heast Eesti siidrist.

NB! Vanusepiirang. Oodatud on külalised vanuses 18+.

Aadress: Õuna, Kaelase küla

Telefon: +372 5120 874

E-mail: alvar@jaanihanso.ee

Veebileht: http://www.jaanihanso.ee

 

Kalev

AS Kalev on Eesti vanim ja suurim konditritööstusettevõtte, kus igapäevaselt valmib ligi 200 nimetust maiustusi. Ringkäik ettevõttes algab lühikese ajalootutvustusega. Seejärel liigub grupp mööda spetsiaalset rõdu läbi tootmisüksuste ja giidi jagab sinna kõrvale selgitusi põneva maiustustemaailma kohta. Ekskursioon lõppeb väikese maiustuste degusteerimisega. Kohapeal on ka Kalevi tehasepood, kust on soovi korral võimalik tooteid ka kaasa osta.

Lisainfo: AS Kalev asub ca 10 km kaugusel Tallinnast, Rae vallas Põrguväljal. Ettevõtte tootmisalal ja ladudes ei ole lubatud pildistamine ega filmimine.

Oodatud on külastajad alates 7. eluaastast.

Aadress: Põrguvälja tee 6,  Lehmja Rae valdHarjumaa, 75306

Telefon: +372 6 877 710

E-mail: kalev@kalev.eu

Veebileht: http://www.kalev.eu

 

Leibur

Leibur AS on Eesti juhtiv ja vanim pagaritööstus, kellele kuulub ligi kolmandik siinsest pagaritööstuse turust. Leiburi tehas, mis asub Tallinnas Leiva tänaval varustab regiooni, kus elab umbes 30 miljonit inimest. Lisaks Eestile valmistame tooteid Soome, Rootsi, Norra, Läti ja Leedu turule.

Peame oma auasjaks kohaliku leivakultuuri edasikandmist. Nii ongi meie tooteportfell üles ehitatud pika ajalooga traditsiooniliste ning innovaatiliste turgu ja tarbimisharjumusi muutvate toodete kombinatsioonile. Meil on olemas kogemused, aga ka uued teadmised. Areneme koos oma tarbijatega, tuues pidevalt valikusse nii uusi leivaretsepte nii Eestimaa kodudest kui ka maitseid ja toote-uuendusi Skandinaaviamaadest.

Palume registreeritud külastajatel kohale tulla 15 minutit varem, et täita registreerimisleht ja panna selga sanitaarriietus.

Sissepääs on Leiburi peauksest aadressil Leiva 1.

Aadress: Leiva 1, 12618 Tallinn

Telefon: +372 6 504 777

E-mail: leibur@leibur.ee

Veebileht: http://www.leibur.ee

 

Lõuna Pagarid

AS Lõuna Pagarid on Eesti kapitalil põhinev pika ajalooga Põlvamaa tootmisettevõte. Meie põhitegevusalaks on pagari- ja kondiitritoodete valmistamine ja turustamine. Väärtustame kodumaist toorainet ning peame oluliseks pakkuda kohalikul turul toodetud puhast ja kvaliteetset toitu. Meie tootevalikust leiab leiva-saiatooteid, torte, kooke, saiakesi, pirukaid ja küpsiseid. Kõik meie tooted valmivad käsitööna ja ei ole läbinud sügavkülmutamise protsessi. Toidu puhtus ja värskus on meile oluline.

Avatud uste päeval tutvustame meie ettevõtte ajalugu ja põhimõtteid, toimuvad toodete degusteerimised.

NB! Hügieeninõuetest tulenevalt tootmisruumide külastamist ei toimu! Avatud on Pagariäri, kust saab soetada meelepäraseid tooteid.

Aadress: Vabriku 41, Põlva, 63306 Põlva maakond

Telefon: +372 797 6175

E-mail: info@lounapagarid.ee

Veebileht: http://www.lounapagarid.ee

 

Minna Sahver

Minna Sahver OÜ loodi 01.11.2010. aastal. Tootmisprotsess on käivitatud omavahenditega, abiks oli ka EAS-i starditoetus ning 2013. ja 2016. aastal Leader meetme 1.2 “Mikroette-võtluse arengu“ toetus. Osaühingu peamiseks tegevusalaks on Minna marmelaadide tootmine. Minna Sahver OÜ tootevalikusse kuuluvad naturaalsetest püreedest valmistatud marmelaadikommid, mis valmivad käsitööna. Meie eelis on, et suudame pakkuda väga laia ja mitmekesist sortimenti. Marmelaadivalikus on üle 20 erineva maitse. Minna Sahver OÜ kliendid on üle-Eesti talupoed-kohvikud, suuremad kliendid on Talu Toidab OÜ Rimides ja Tallinna-Tartu Kaubamaja AS. Tänaseks on teenindada üle 50 püsikliendi, samuti on tellijateks ettevõtted ja erakliendid.

Minna Sahver OÜ andis oma esimestel tegevusaastatel tööd vaid ettevõtte omanikule Siret Elmile, kes valmistas ise oma toodangu, tegi reklaami ja tegeles müügitööga. Tänaseks on palgatud lisatööjõudu, kes tegeleb marmelaadide valmistamisega ja pakendamisega. Ettevõtte algusperioodil toimus toiduvalmistamine ja tootmine koduköögis. 2012. aasta sügisel tekkis vajadus suuremate ruumide järele, mispeale renditi sobivad tootmisruumid Rapla valda, Valtu külla.

Minna Sahver on tunnustatud „Raplamaa Ettevõtja 2011“ Uustulnuka tiitliga. Minna marmelaad "Mustikas" on konkursil "Parim Talutoit 2016" võitnud tiitli "Parim Maius 2016".

Aadress: Rapla valda, Valtu külla

Telefon: +372 504 8928

E-mail: info@minnasahver.ee

Veebileht: http://www.minnasahver.ee

 

Moe peenviinavabrik

Moe peenviinavabrik ja Muddis õllevabrik asuvad Lääne-Virumaal Moe külas, endise Moe piiritustehase territooriumil. Moe peenviinavabrik ennistab viinapõletamise kunsti meistrite kirge ja lähenemise terviklikkust. Kanname edasi kodumaisest toorainest alkohoolsete jookide valmistamise traditsioone. Muddis õlleköök alustas tööd Rootsi kuningas Karl XI ajal ja on esmamainitud 1688. aastal. Muddis käsitööõlle tänapäev sai aga alguse peakokast Mariusest, kellel oli kirg kokana pruulida õlut peenete roogade ja karedate ilmade kõrvale. Nii sai temast aegamisi õllemeister-kokk Eestis, Norras ja Uus Meremaal. 2014. aastal kohtus Marius Moe peenviinavabriku omanikega ning koos tekkis mõte taastada õllepruulimine Moel (end. Muddis).

NB! Vanusepiirang, oodatud on külastajad vanuses 18+. Kõigil registreerunutel palume kindlasti kaasa võtta isikut tõendav dokument! Huvilistele võimalik ka giidiga tuur Piiritustööstuse muuseumis 4€/in, kestvus 1h. Õllede ja viinade degustatsioon 6€/in.

Aadress: Moe küla, Tapa vald, Lääne-Virumaa 45005

Telefon: + 372 53230151

E-mail: moe@moe.ee

Veebileht: http://www.moevodka.ee

 

Nopri Talumeierei

Nopri Talumeierei on ehtsaid, vähetöödelduid, traditsioonilisi talupiimatooteid valmistav väikeettevõte Võrumaal, Misso vallas, Kärinä külas. Meie piimatooted valmivad otse piimafarmi kõrval asuvas talumeiereis. Koostises kasutatakse võimalusel alati eestimaiseid koostisosi (šokolaadi või rosinaid ju Eestist ei leia). Taimerasva, säilitusaineid ega muud piimatoodete sisse sobimatut Nopri toodetest ei leia. Need on tehtud keskkonnasõbralikult toodetud piimast, kohalike elanike usinate kätega ja kaasaegsetes tingimustes. Talukohupiim ja -või, sõir, koorekaramell, jogurt ning juust valmivad traditsioonilise talus kasutatud tehnoloogia alusel. Ekskursioon toimub meiereisse ja farmi – näitame ja räägime lähemalt toidu valmimislugu.

Aadress: Kärinä küla, Misso vald, Võrumaa, 65041

GPS 57.646974, 27.201805

Telefon: +372 517 2478

E-mail: info@nopri.ee

Veebileht: http://www.nopri.ee

 

OG Elektra (Grossi Toidukaubad- tootmine)

OG Elektra AS kontsern on 100% eestimaisel erakapitalil rajatud äriettevõte. Tegevust alustas 1991. aastal kahe kauplusega. Ettevõtte põhitegevuseks on toiduainete tootmine ja jaekaubandus. Ettevõte on algusest saadik olnud pere-ettevõte. Grossi Toidukaupade eripärakse on ainulaadne ahel tootjast tarbijani, mis seisneb seakasvatuses, omatoodangus, logistikakeskuses ning kaupluste ketis.

Ekskursioon tootmisesse algab kell 13:00 pagaritsehhist, kus vaadatakse üle kõik tootmisetapid: kormimine, küpsetus, jahutamine, pakkimine, tortide valmistamine, magustoitude valmistamine, küpsiste tootmine. Edasi liigutakse vorstitesehhi, kus on võimalik tutvuda sinkide, vorstide viilutuse ja pakkimisega pakenditesse. Eksursiooni pikkus kokku on ca 1,5h.

Oodatud on külastajad aletes 15. eluaastast.

Aadress: Tobia küla, Rakvere vald 44416, Lääne-Virumaa

Telefon: +372 322 3560

E-mail: info@ogelektra.ee

Veebileht: http://www.grossitoidukaubad.ee

 

Pajumäe talu

Pajumäe talu on väike mahetalu Mulgimaal, kus kohupiim või jogurt või juust tehakse valmis kohapeal - alates karjamaast ja lehmadest kuni pakendatud piimatooteni.

Tuuril räägime talu ajaloost, näitame masinaid ja loomadele varutud söötasid. Käime laudas ja näha saab seadmeid, millega loomi lüpsame. Vaatame ka sisse piimatöötlemise ruumidesse. Loomulikult lõpetme ekskursiooni talus tehtud piimatoodete maitsmisega. Kes soovib, saab ka talutooteid kohapealt kaasa osta.

Pajumäe talu ootab teid kõiki külla!

Aadress: Abja-Vanamõisa küla, Mulgi vald, Viljandimaa

Telefon: +372 5647 3123

E-mail: info@pajumae.ee

Veebileht: http://www.pajumae.ee/

 

Põltsamaa Felix

Põltsamaa Felix AS on kõige laiema toiduainete valikuga juhtiv toiduainete- ja jookide valmistaja Eestis, tootes ja turustades ligi 400 toodet kaheteistkümne erineva kaubamärgi all. Põltsamaa Felix on üks suurimaid kodumaise tooraine kokkuostjaid Eestis, kasutades ja seeläbi väärtustades eestimaist toorainet köögiviljahoidiste ja valmistoitude tootmisel ning olles sellega ühtlasi oluline partner Eesti talunikele. Põltsamaa Felixi toiduainetööstusel on pikk traditsioon – tänavu möödub 96 aastat mahla-, veini ja toiduainete tootmise algusest Põltsamaal. Aastast 1993 kuulub ettevõte rahvusvahelisse Orkla gruppi, mis võimaldab Põltsamaa Felixil tagada kuluefektiivse ja kvaliteetse tootmise. Oma igapäevatöös pöörame tähelepanu toidu heale maitsele, tervislikkusele ja kõrgele kvaliteedile. Meie tooted on tarbijate lemmikud ja pea iga eestimaalase köögist leiab midagi meie poolt valmistatut. Ligi 170 töötajaga oleme piirkonna üks suurimaid tööandjaid ja maksumaksjaid.

Aadress: Tallinna mnt 1, Põltsamaa, 48103 Jõgeva maakond
Telefon: + 372 776 6100

E-mail: info@felix.ee

Veebileht: http:/www.felix.ee/

 

Rakvere lihatööstus (HKScan Estonia)

Rakvere lihatööstuse tootmisüksuse ajalugu ulatub juba aastasse 1890. Täna töötab Rakvere lihatööstuse tootmisüksuses ligikaudu 800 inimest. Toodame ja turustame kvaliteetset ja vastutustundlikult toodetud sea-, veise- ja linnuliha, töödeldud liha ning valmistoite. Rakverel on üle Eesti 22 seafarmi, mis asuvad valdavalt Kesk- ja Lõuna-Eestis.

Oodatud on külalised alates 16. eluaastast.

Rakvere lihatööstus

Aadress: Roodevälja küla, Rakvere vald, 44207 Lääne-Virumaa

Telefon: + 372 56936076

e-mail: Sigrid.Saareoks@hkscan.com

Veebileht: http://www.rakverelk.ee

 

Saaremaa Piimatööstus

AS Saaremaa Piimatööstus on piimanduse alal suurte kogemuste ja pikaajaliste traditsioonidega ettevõte, mis on tegutsenud juba esimese Eesti Vabariigi aegadest alates. Selle aja jooksul on tegutsetud erinevates struktuurilistes vormides ning aastast 1996 oldi koos lihatööstusega Saaremaa Liha- ja Piimaühistu omanduses. Alates 1. aprillist 2007 on AS Saaremaa Piimatööstus eraldiseisev ettevõte, mille peamiseks tegevuseks on piima kokkuost. Seda väärindavad juustuks ja võiks Eesti ühes kaasaegsemas tööstuses ligi 90 töötajat.

Aadress: Pikk 64, Kuressaare

Telefon: +372 45 24 186

e-mail: info@saarejuust.ee

Veebileht: http://www.saarejuust.ee

 

Saku Õlletehas

Saku Õlletehase AS on vanim Eestis järjepidevalt tegutsev pruulikoda, mille rajas 1820. aastal toonane Saku mõisa omanik krahv Karl Friedrich Rehbinder. Läbi ajaloo Eesti õllekultuuri teerajajana tegutsenud Saku pruulib täna laia valikut õlut, samuti kuuluvad Saku tooteportfelli erinevad siidrid, kokteilid ning mittealkohoolsed joogid ja veed.

Avatud uste päevade raames näitavad Saku õllemeistrid huvilistele, kuidas õlletegu käib ning mismoodi jõuavad kauplustesse ja restoranidesse kõigile teada-tuntud Saku Originaal, Karl, Rock jt. Pruulikoda on võimalik külastada ainult täiskasvanutel. Kõigil registreerunutel palume kindlasti kaasa võtta isikut tõendav dokument!

Aadress: Tallinna mnt 2, Saku, 75501 Harjumaa

Telefon: + 372 530 26858

E-mail: visit@pruulikoda.ee

Veebileht: http://www.saku.ee

 

Salvest

AS Salvest on alates 1946. aastast valmistanud südamega tehtud ja maitsvat toitu, mis teeb igaühe päeva mugavamaks. Tootevalikus on üle 200 suurepärase toote – supid, kurgid, kastmed, aedviljad, moosid, lastetoidud ja palju muud. Suur osa Salvesti toodetest on valmistatud toorainest, mis tuleb 100 km raadiusest, sest tooraine kvaliteet ning värskus on väga olulised ja just nii on seda võimalik kõige paremini tagada. Paljusid tooteid valmistatakse ühe ja sama retsepti järgi juba mitukümmend aastat, kuid samas tuuakse igal hooajal valikusse ka uusi põnevaid maitseid, sest valikut ei saa kunagi olla liiga palju. Salvesti tooteid armastatakse ka mujal maailmas – enda tooteid eksporditakse Lätti, Leetu, Soome, Saksamaale, Taani ja Kreekasse. Peamiseks ekspordiartikliks on just lastetoit.

Kvaliteet on Salvestile väga oluline ja seda kinnitavad ka ISO 9001:2008 kvaliteedisertifikaat , ISO 22000 toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifikaat ning IFS sertifikaat, mis Salvestile omistatud on.

Salvestis töötab üle 170 inimese, kellest paljud on siin töötanud juba 20-30 aastat.

Oodatud on külalised alates 18. eluaastast.

Aadress: Aruküla tee 3, 51013 Tartu

Tel: +372 740 8600

E-mail: salvest@salvest.ee

Veeb: http://www.salvest.ee

 

Santa Maria

Avatud toidutööstuste nädalal avab uksed maagiline Santa Maria maitseainetehas. 1.juunil 1993. aastal Sauel Tallinna külje all avatud tehase toodang on eestlaste maitsemeeli hellitanud juba 25 aastat. Sauel toodetud maitseaineid, maitseainesegusid ja maailmaköögitooteid eksporditakse üle kogu Euroopa. Santa Maria tehases saab uudistada, millise teekonna maitseaine teel purki läbib, kuidas tagatakse kõrge kvaliteet, parim maitse ja aroom. Samuti saab teada, millised on maitseainete tarbimistrendid ja kuidas on eestlaste lemmikmaitseained 25 aasta jooksul muutunud.

Aadress: Tule 24a, Saue

Tel: + 372 5120115

E-mail: aire.raud@paulig.com

Veeb: https://www.santamariaworld.com/ee

 

Saue Production OÜ

Saue Production OÜ kuulub Solina Gruppi ja on enam kui 100-töötajaga ja pea 35-miljoni-eurose käibega ettevõte Sauel, mis toodab maitseainete segusid toiduainetetööstusele, millest suurim osakaal on lihatööstustel.

Aadress: Tule 24a, Saue.
Telefon:  +372 664 4191

E-mail: info@solina-group.ee

Veebileht: www.solina-group.com

 

 

SCANOLA BALTIC (OLIVIA)

AS Scanola Baltic, rapsiseemne töötlemistehas Jõgevamaal Painkülas toodab kodumaistest rapsiseemnetest kuumpressimismeetodil proteiinirikast rapsikooki, söödaõli ja rafineeritud rapsiõli Olivia.

Tutvustame rapsiõli tehase tootmisprotsessi, mis hõlmab põllult saabuva rapsiseemne vastuvõttu, seemne ladustamist, õli pressimist ning rafineerimist.  Külalistele näidatakse kuidas protsessi tulemusena tekib väärtuslik loomasööt – rapsikook ning kuidas Olivia rapsiõli villitakse pudelisse. Igale külastajale kingime Olivia 0,5-liitrise õlipudeli ning pakume võimalust osta soodus-hinnaga teisi Olivia tooteid.

Kõrgekvaliteediline Olivia rapsiõli vastab Euroopas kehtivatele täisrafineeritud taimeõli kvaliteedinõuetele. Toodang turustatakse suuremas osas Eestis, Lätis ja Leedus. Ettevõtte väärtuseks on pikaajaline tootmiskogemus, pidevalt uuenevad tootmisseadmed ja kogemustega meeskond, mis tagavad toodangu kõrge kvaliteedi.

Oodatud on külalised alates 7. eluaastast.

Aadress: Painküla küla, Jõgeva vald, 48422 Jõgevamaa

Telefon: + 372 776 8222

E-mail: olivia@olivia.eu

Veebileht: http://scanolabaltic.ee; olivia@olivia.eu

Facebooke: Naudiehedaidmaitseid

 

Tallegg (HKScan Estonia)

Tallegg on ainus kodumaine linnulihatootja, mille ajalugu sai alguse juba 1956. aastal. Talleggi Tabasalu tehas renoveeriti 2013. aastal ning on 13 000 ruutmeetri suurune kaasaegne tootmisüksus, mis annab tööd ligikaudu 190 inimesele. Tabasalu lihatööstuses valmistatakse töötlemata jahutatud ja külmutatud lihatooteid, marineeritud liha, küpsetatud ja suitsutatud lihatooteid, rulaade, sinke, vorste ja suupisteid. Talleggi linnukasvatussüsteemi kuuluvad 11 farmi, mis asuvad valdavalt Tallinna lähiümbruses – neli sugulinnufarmi, üks haudejaam ning kuus broilerifarmi.

Oodatud on külalised alates 16. eluaastast.

Talleggi Tabasalu tihatööstus

Aadress: Sütemetsa tee 56, Tabasalu alevik, Harku vald, 76901, Harjumaa, Eesti

Telefon: + 372 56936076

e-mail: Sigrid.Saareoks@hkscan.com

Veebileht: http://www.tallegg.ee

 

Tamme talu ürdiaed

Tamme aiandustalu on silmapaistvalt omanäoline pereettevõte, kus kasvatatakse ja väärindatakse maitse-, lõhna- ja ravimtaimi, tšillipipart ning marju.  Tamme talu toodeteks on vürts- ja gurmeemoosid, ürdisegud, marjateed, ürdisoolad, taimeteed ja ürdiõli. Meie jaoks on väga oluline taimede looduslähedane kasvatusviis ja tervislike, ilma lisaaineteta valmistatud käsitöötoodete kõrge kvaliteet. Tamme talu mitmekülgse tootepaleti kujunemisel oleme arvestanud eelkõige eestimaalaste maitse-eelistustega, mida oleme omalt poolt rikastanud põnevate maitsenüanssidega tervest laiast maailmast.

Tamme talu perenaise liigirikkast maitse-, lõhna- ja ravimtaimede kollektsioonaiast on välja kasvanud väike külastuskeskus koos talupoe ja aiakohvikuga.

Avatud toidutööstuste nädalal pakume Tamme talu külastajatele võimalust sisse astuda meie maitsetest tulvil maailma. Kutsume külastajaid tutvuma maal tegutseva väikeettevõtte igapäevaste töödega ning maitsma ja kaasa ostma Tamme talu ürdiaia kaubamärgi alla koondatud erilisi ja väga hõrgult maitsvaid tervisesõbralikke tooteid.

Perenaine: Heli Viedehof

Aadress: Tamme talu, Malda küla, Pärnu linn, Pärnumaa 88314

Telefon: +372 56253075

E-mail: tamme.aiandustalu@gmail.com

Veebileht: www.tammetalu.eu

Facebook: @TammeTaluUrdiaed

 

Uvic

AS Uvic on  asutatud aastal 1993, põhiliseks toote tegevussuunaks oli sügavkülmutatud poolfabrikaatide tootmine-pelmeenid,frikadellid,kotletid,hinkaalid. Alustati 120 m2 rendipinnal ja 6 töötajaga,valmistati ca 3 tonni toodangut kuus. Tänaseks on ehitatud uus kaasaegne hoone Jürisse, kus tootmispinda 10 000 m2, töötajaid  ca 120  ja  ööpäevas on võimalik  külmutatud  poolfabrikaate  toota ca 60 tonni. Astal 2010/2011 lasti käiku veel täiendavad tootmispinnad vorstitoodete ja erinevate lihatoodete tarvis, kus lisandus veel ca 100 tonni tootmisvõimsust kuus. Aastal 2016 laienes oluliselt kulinaartoodete valmistamine ja liitusid vegantooted. Ringkäik ettevõttes algab lühikese ettevõtte tutvustusega. Seejärel liigub grupp  läbi tootmisüksuste ja tehnoloog/omanik  jagab sinna kõrvale selgitusi  kogu tootmise ja toodetavate toodete  kohta. Ekskursioon lõppeb  toodete degusteerimisega. As Uvic-u väravas on ka ettevõttel  tehasepood, kust on soovi korral võimalik tooteid  kaasa osta.

Oodatud on külastajad alates 16. eluaastast.

Lisainfo: AS Uvic asub ca 12 km kaugusel Tallinnast, Rae vallas.

Aadress:  Aruküla tee 57,Jüri 75301,  Rae vald ,Harjumaa

Telefon: +372 6977 550

E-mail: info@uvic.ee

Veebileht: http://www.uvic.ee