Biskviitkattega rabarberikook

Koostis

Liivatainas

  • 200 g võid
  • 300 g jahu
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 700 g rabarberit
  • 75 g suhkrut

Biskviit

  • 6 muna

  • 125 g suhkrut
  • 75 g nisujahu
  • 30 g kartulitärklist

Valmistamine

Liivatainas

Sega jahu ja suhkur, lisa tükelatud külm või ja haki segamini. Lisa kergelt klopitud muna ning suru ühtlaseks tainaks. (Võid valmsitada ka köögikombainiga.) Pane pooleks tunniks külmkappi. Seejärel rulli tainas lahti ja kata sellega ahjuplaat, torka kahvliga põhja mõned augud ning küpseta 190 C ahjus 10 minutit või kuni hakkab kergelt pruunikaks muutuma. 

Biskviit

Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks (8-10 minutit), sõelu juurde omavahel segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult segamini. Kata eelküpsetatud muretainapõhi tükeldatud rabarberiga (noori rabarberivarsi pole vaja koorida), raputa üle suhkruga, vala peale biskviittainas ning aja ühtlaselt laiali. Alanda ahju kuumus 180 kraadini ning küpseta kooki 20-25 minutit. Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.