Heeringajäätis, heeringa mari, siia carpaccio

25 inimest

Koostis

Jäätis

  • 350 g heeringat
  • 1 suurem sibul
  • tomati viljaliha 1-st suuremast tomatist
  • tilli
  • 4 cl viina
  • 200 g vahukoort
  • 1 tl jäätise stabilisaatorit

Siia carpaccio

  • 1 siiafilee
  • 4 sl soola
  • 1 sl suhkrut

Punapeedikreem

  • 3 keskmist punapeeti
  • paksendaja Xantana või muu külma tooraine paksendaja
  • köömneid
  • soola, suhkrut
  • suhkrut
  • äädikat

Valmistamine

Jäätise valmistamine

Lõika heeringas, sibul, tomativiljaliha ja till väiksemateks tükkideks, aseta Paco Jet nõusse. Vala peale viin, sega läbi. Vala peale vahukoor ja stabilisaator, sega. Vajadusel maitsesta soolaga. Külmuta.
Kui külmunud siis blenderda Paco Jet masinas. Võid kasutada ka jäätisemasinat.

Siia soolamine

Sega kokku sool ja suhkur. Määri soola-suhkru seguga nahapoolne filee külg. Aseta filee metall nõusse ja kata pealt soola ja suhkruga. Lase soolduda 3-4 tundi. Hiljem puhasta filee soolast ja viiluta õhukesed viilud.

Peedikreem

Pressi peetidest mahl. Maitsesta mahl soola, äädika, suhkru ja köömnetega. Aseta potti ja lisa ½ teelusikat Xantanat, keeda  pidevalt vispeldades. Kui liiga paks, siis jahuta, blenderda blendris ja aja läbi jõhvsõela. Vajadusel maitsesta üle.

Retsepti koostas

Priit Toomits

Brasserie restoran Teletorn peakokk

„Ajad muutuvad, inimesed muutuvad, toorained muutuvad... Toit, maitsed ja serveeringud peavad muutuma.“

Talvine pralinee 360 °

4 inimest

Loe veel