Hernesupp suitsukoodiga

Koostis

  • 40 g võid
  • 2 sibulat
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 kg suitsutatud seakoot
  • 700 g kuvatatud herneid (öö läbi vees paisutatud)
  • 300 g külmutatud rohelisi herneid
  • 3 porgandit

Valmistamine

Hernesupp on klassikaline vastlapäeva toit. Tore nipp on hernesupile keetmise lõpus lisada ka pisut külmutatud herneid, nii saab erksama värvi ja värskema kevadise maitse. 

Sulata potipõhjas või ning hauta selles hakitud sibul ja küüslauk. Lisa seakoot ja vala peale külm vesi (umbes 3-4 l). Lase tasasel kuumusel keema tõusta ning keeda 1-1,5 h kuni liha tuleb kondi küljest lahti. Tõsta koot puljongist välja ja jäta jahtuma. Lisa puljongile kuivatatud herned ning keeda pehmeks. Lisa viilutatud porgand ning keeda veel, kuni ka porgand on pehme. Viimasena lisa külmutatud herned ja keeda veel paar minutit. Kui soovid kreemjamat suppi, võid supi kergelt püreestada. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri suituskoodi tükkidega. 

Marineeritud seened

Loe veel