Esmaspäev 25.-29. september

Kalanädal viies koolis

Viies kalakasvanduste lähedal asuvas Eesti koolis korraldab Kalanduse teabekeskus septembri lõpus kalanädala. Osalevatesse koolidesse läheb külla tippkokk, kes valmistab õpilastele kohalikust kalakasvandusest pärit kalast maitsva roa. Kohal on ka kalakasvanduste esindajad, kes räägivad õpilastele oma igapäevatööst.

 

25. septembril on Jõgevamaa Gümnaasiumis külas Põhjaka kokk Ott Tomik, kes valmistab Härjanurme kasvanduse karbist lõunasöögi. Lisaks räägitakse kalandusest ja kalakasvanduste tööst.

 

26. septembril külastab Tarvastu Gümnaasiumi Markofka Toidutoa peakokk Inga Paenurm, kes valmistab Viiratsi kasvanduse angerjast lõunasöögi. Lisaks räägivad angerjakasvatajad oma tööst.

 

27. septembril on Põlva Gümnaasiumis külas Ylicooli peakokk Urpo Reinthal, kes valmistab Karilatsi kasvanduse tuurast lõunasöögi. Lisaks räägivad kasvanduse inimesed oma tööst.

 

28. septembril külastab restorani Wicca peakokk Angelica Udeküll Võru Gümnaasiumi ja valmistab Avo Leoki angersägast lõunasöögi. Räägitakse ka kalakasvatusest.

 

29. septembril on Mosaiik Cafe peakokk Märten Sepp  Kuressaare Gümnaasiumis ja valmistab Aquamyk kasvanduse vikerforellist lõunasöögi. Priit Lulla räägib kalakasvatusest.

 

Rohkem infot:

Kalanduse teabekeskus

kalateave@ut.ee

 

Pressile:

Triin Heinaste

Maaeluministeeriumi avalike suhete osakond

press@agri.ee

625 6108

 

Foto: Toomas Tuul