Kukeseenekaste värske kartuli ja värske hapukurgiga

Koostis

Kukeseened

  • 300 g kukeseeni
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 250 ml vahukoort
  • 1 tl maisitärklist
  • 20g võid

Värske soolakurk

  • 1 kg lühikesi kurke
  • peotäis mustsõstralehti
  • 1 küüslauk
  • 1 mädarõikaleht
  • paar vart tilli koos õisikutega
  • 3 spl jämedat soola

Valmistamine

Kukeseened

Puhasta seened. Sulata pannil või ning hauta hakitud sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa seened ning hauta pehmeks. Lisa vahukoor ja lase keema tõusta. Sega maisitärklis vähese külma veega ning lisa kastmele. Maitsesta soola, pipra ja maitserohelisega.

Värske soolakurk

Lahuta soola 1,5 l keevas vees, jahuta. Lao kurgid vaheldumis mustsõralehtede, küüslaugu, mädarõika ja tilliga purki. Vala peale soolvesi, pane kurkidele peale surutis ning jäta paariks päevaks hapnema. 

Seapraad mulgikapsastega

Loe veel