Leib, siga ja kapsas

6 inimest

Koostis

Mustas leivas sealiha

  • 900 g seakaelakarbonaadi
  • 300 g riivitud musta leiba
  • soola-pipart maitse järgi
  • 100 g õli

Porgandikreem

  • 600 g porgandit
  • 200 g võid
  • 1 sl puljongit

Kapsasalat ja -püree

  • 600 g peakapsast
  • 2 küüslaugu küünt
  • 100 g võid
  • 1 sl mett
  • soola maitse järgi

Sinepikreem

  • sinep
  • vahukoor

Kartuli tšipsid

  • 1 suurem kartul

Vürtsikilu tšips

  • 6 vürtsikilu fileed

Valmistamine

Mustas leivas sealiha

Lõika lihast sentimeetrised viilud, tambi käega õhemaks ja suru lihale mustaleiva puru ümber. Lisa leivapurule ka sool ja pipar. Prae pannil mõlemalt poolt ja aseta ahju 180 kraadiga 5 minutiks.

Porgandikreem

Puhasta ja tükelda porgand ning aseta keedunõusse koos võiga. Pruunista õrnalt, lisa puljong ja vett nii palju, et porgand oleks kaetud. Keeda lõpuni ja püreesta blenderis.

Kapsasalat ja -püree

Lõika kapsas peenteks ribadeks, sulata pannil või ja lisa kapsas koos purustatud küüslauguga. Maitsesta soola ja meega. Pool kogusest püreeri blenderis, ülejäänud kasuta serveerimisel ribadena.

Sinepikreem

Vahusta vahukoor koos sinepiga ja aseta kuumale lihale

Kartuli tšipsid

Lõika kartulist õhukesed viilud ja kõrveta pannil pruuniks nii ühelt, kui teiselt poolt.

Vürtsikilu tšips

Aseta ahjuplaadile ja küpseta ahjus 180 kraadil 8 minutit, kuni muutuvad tšipsidek

Retsepti koostas

Inga Paenurm

Markofka Toidutuba peakokk

„Eestlase laual on alati olnud must leib, sealiha ja hapukapsas, nii ka minul ja tulevikus.“

Sügisene salat Tallinna vürtsikilu, tillimajoneesi ja porgandikreemiga

3 inimest

Loe veel