september

Lisaprogramm: Eesti Põllumajandusmuuseum

 

07.09 Rukkileiva valmistamise kursus, lisaks lõikelaua tegemine leiva küpsemise ajal.

Osaleja saab kursuse lõpus kaasa omavalmistatud leiva, juuretise, retsepti ja lõikelaua.

 

14.09 Räimetoitude kursus. Õpitakse valmistama eri toite, milles kasutatakse toorainena räime.

 

21.09 Karaskikursus, lisaks või tegemine karaski küpsemise ajal. Kursusel valmistatakse soolast ja magusat karaskit ning võid. Lõpetuseks maitstakse karaskit ja võid ning juuakse teed. Iga osaleja saab kaasa karaskiretseptid.

Kursustel osalemine etteteatamisel: epm@epm.ee või 5301 3023.

 

21.–22.09 Linaprogramm koolidele. Rukkiküünis tehakse linatöid ja räägitakse linast kui kangamaterjalist. Antakse ülevaade ka linast kui väärtuslikust toiduainest ja proovitakse linajahust roogi.

 

Projekt „Eesti toit“

Projekti „Eesti toit“ raames on septembris kavas järgmised programmid kooliõpilastele:

„Eesti teraviljad ja leib meie laual“, „Mõndagi munast“, „Lina meie igapäevaelus“ ning „Mesi – tervise hoidja“.