Laupäev 07. oktoober

Eesti Põllumajandusmuuseumis tähistatakse lõikuspüha Eesti toidu ja käsitöö laadaga. Toimuvad töötoad ja muuseumi kokakool, kus õpetakse valmistama Eesti rahvustoite. Tähistame lõikuspüha Eesti toidule pühendatud perepäevaga ning kokkuvõttega põllumajandusaastast koos Aasta Põllumeestega! Kokkuvõte muuseumi põllul kasvanud EV100 raames külvatud 100 rukkipõllu ja 100 teraviljapeenra põllukultuuride saagist. Rehepeks käsitsi ja masinaga – rukkivihud EV100 rukkipõllult, käsikivil jahvatamine, linatööd jpm. Linaõli pressimise töötuba käsipressiga. Toimuvad toiduteemalised õpi- ja töötoad: hapukapsa tegu, erineva koostisega leiva küpsetamine. Rukkileiva valmistamise õpituba ja rukkileiva küpsetamine. Lisaks erinevate koduleivaküpsetajate ja leivatööstuste leibade degusteerimine.

Lisaks poni- ja hobusõit, loomadega tutvumine. Tegevused töötubades suurtele ja väikestele. Sügislaat. Üllatusesinejad kultuuriprogrammis.

Eesti Põllumajandusmuuseum

Pargi 4, Ülenurme vald, 61714 Tartumaa

http://www.epm.ee/