Ma armastan Eesti kitsejuustu

Marineeritud punapeet kitsejuustuga, õunasiidrikastme, sarapuupähklite ja krõbeda näkileivaga

Kolotsi Talu on mahe peretalu Võrumaal, Haanja rahvuspargis.  Talu tegevuseks on kitsekasvatus ja kitsepiimatoodete valmistamine – juust, jogurt, piim. Peremehe ja perenaise pikaajaliseks eesmärgiks on jääda väikeseks peretaluks, mitte kasvada suurtaluks. Nad leiavad, et tehes vähem aga ise, toetavad nad oma elu põhiväärtusi. Rene ja Kolotsi Talu inimesed kohtusid Võrus, erialainimeste koosviibimisel ja äratundmisrõõm oma eriala meistreid trehvates, toimus esimesel kohtumisel!

Kui 6 aastat tagasi kasutasid meie restoranid kitsejuustu pigem vähem kui rohkem ja seda seostati põhiliselt Euroopa köögiga, siis Moodsa eesti Köögikunsti teed käies, jõudis kitsejuust meie huviorbiiti päris kiiresti. Juba oluline nüanss on seegi, et esimese Vabariigi ajal oli kitsekasvatus ja kitsepiima tootmine igati päevakajaline ning selle taasavastamine ning just Eesti köögiga sidumine tekitas esialgu päris palju kõneainet. Täna on kitsejuust meie menüüdes väga levinud ja rõõm on tõdeda, et ka väiketootjad suudavad seda kohalikust toorainest väga hea kvaliteediga restoranidele pakkuda. Oleme Kolotsi Talu kitsejuustu üle uhked ja soovime seda külalistega jagada!

Marineeritud punapeet kitsejuustuga on MEKK-i menüüs olnud restorani loomisest peale. Punapeet jõuab meieni mullase toreda juurikana ja töötleme teda algusest lõpuni ise. Imeõhukeseks viilutatud peet saab marinaadi ja seda ei keedeta-peet jääb krõmps ja värske. Kitsejuust räägib enda eest ja kogu kooslusele panevad pisikese, kuid olulise punkti röstitud sarapuupähklid. Ka kohapeal valmistatud näikleib on roa juures oma rolli kandev ning maitseb oivaliselt!

Rene Uusmees

Peakokk

Restoran MEKK

Restoran MEKK

Restoran MEKK koduleht
Restoran MEKK Facebook

Suur-Karja 17/19
6 806 688