Ma armastan Eesti porgandit

Inga Paenurm – Markofka Toidutuba, endine Eesti Vabariigi Presidendi kantselei peakokk

Minu lemmik tooraine on kahtlemata porgand. Porgand on mu lemmik olnud juba lapsepõlvest saadik – olin selline teistsugune laps, kellele meeldis väga porgand nii keedetult, kastmetes jne.  

Nii on see jäänud tänaseni. Kasutan porgandit nii toorelt, keedetult, püreedes ja magusroogades. Porgand on toorainena ühelt poolt lihtne, teisalt jällegi keeruline ja väga omapärane. Temast on võimalik teha nii lihtsat toitu kui ka komplitseeritumaid üllitisi. Eriti põnev on porgandi puhul see, et sellest saab kasutada kõike - varsi, koori ja vilja ennast. Porgandi kirev värv annab toitudele elu.

Porgand  on täna tegelikult rohkem, kui vaid minu lemmiktoiduaine – ka meie Tallinnas, Tulika tänaval tegutsev kohvik kannab nime Markofka Toidutuba, kus kasutame suurel hulgal kodumaist toodangut.

Ma armastan Eesti kurki

Loe veel

Ma armastan Eesti sealiha

Loe veel