Ma armastan Eesti räime

„Etno räim“ kartulimassi, soolakurgi, tilli ja heeringamarjaga

Meie söögilauale juba põlvi omast räime on ikka püütud Läänemere vetest. Tema valmistamisviise on lõputult. Meie räim on marineeritud kombineerides siinseid traditsioonilisi ja vahemeremaade maitseid. Kaaslaseks taldrikul on tal ka omaenda liigikaaslase, heeringa mari.

Räim on eesti rahvuskala, mille üle meil on põhjust uhke olla. Ajalooliselt on just räim olnud eestlaste näljakustutaja.  Väike, pigem unustatud, aga samas väga väärtuslik ja maitsev. 

Eriliseks teevad selle roa just meie etnilised toorained, mida maitsete esiletoomiseks kasutame ja kombineerime. Kerged kuid väga rikkalikud maitsed koos visuaalse poolega pakuvad imelise sümbioosi kõigile meie külalistele, kes peavad lugu heast toidust. Väärilise kaaslase meie “Etno räimele“ soovitame restorani veiniriiulilt.

 

Kaido Metsa

Peakokk

Gloria Veinikelder

Gloria Veinikelder

Gloria Veinikelder Facebook

Müürivahe 2, Tallinn

Ma armastan Eesti räime

Salti smörrebröd räime, talumuna ja kitsejuustuga

Sooviksime Eesti restoranikülastajale anda võimaluse avastada, milline võib olla võileib restorani taldrikul. Tahaksime tutvustada ühte Eesti kõige tüüpilisemat toduainet- räime, sedakorda ülitrendikal skandinaaviapärasel võileival.

Räim on ühelt poolt meie jaoks nii igapäevane kala, samas saanud ikka veel teenimatult vähe võimalusi meie rahvuskalana. Teeme kalaturul koostööd kohalike kalameestega ja  ka 2015. aasta toidutrendides on tõusev tendents just väikeste kalade poole, nii et miks siis mitte räim?

Lisanditeks parimad palad samuti Eesti taludest ja aedadest.

 

Vladimir Proskurnin

Peakokk

Restoran Salt

Salt

Restoran Salt koduleht
Restoran Salt Facebook

Vase 14/ Faehlmanni 15, Tallinn 10152

5188510