Marineeritud seened

Koostis

  • 1 l vett
  • 4 spl soola
  • 7 spl suhkrut
  • 1 loorber
  • 5 nelki
  • 5 terapipart
  • 2 vürtspipart
  • tükike kaneelikoort
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • tilli õisikuid ja varsi
  • 2 spl äädikat

Valmistamine

Eestlased on korilasrahvas ning metsaseente ja marjade tundmist õpetatakse lastele juba varases nooruses. Mis on mürgine, mis vajab kuptamist ning mis sobib otse pannile, seda seente sorteerimist vaadates on nii mõnigi välismaalane ajanud silmad punni, kuidas me küll ei karda midagi sassi ajada ja tõsist mürgitust saada. Kuldne tarkusetera on korjata neid seeni, mida sa päris kindlasti tunned. Seeni võib nii külmutata, kuivatada, soolata kui hapendada, kuid populaarseim hoidistamise viis on siiski marineerimine.

Keeta 5 min koos kupatatud seentega, äädikas lisada kõige lõpus. Panna purkidesse ja purgid õhukindlalt sulgeda. 

Kukeseenekaste värske kartuli ja värske hapukurgiga

Loe veel