Peipsimaa maitsete aasta

Toit on tänaseks saanud oluliseks riigi, aga ka piirkonna sümboliks. Inimesi huvitab üha enam, kust nende laual olev toit pärit on ning kes ja kuidas selle valmistas. Seega tuleks paremini ära kasutada neid tugevaid külgi, mis Eesti piirkondadel juba olemas on - saame Eesti ja ka Eesti erinevad piirkonnad paremini nähtavaks teha kohaliku toidu kaudu.

Eesti erinevate piirkondade toidul on olemas oma nägu, seda on vaja lihtsalt senisest paremini esile tõsta.  Seetõttu on Maaeluministeerium ellu kutsunud 2016. aastal alguse saanud traditsiooni valida igal aastal välja üks Eesti piirkond ning kuulutada välja selle piirkonna maitsete aasta. Toidupiirkonna valimine on osa Eesti toidu tutvustamise ja müügiedendamise kavast "Eesti toit 2015-2020".

Eesti toidupiirkonna külastaja jaoks tähendab maitsete aasta seda, et terve hooaja vältel on piirkonna toit erilise tähelepanu all ning kohalikud ettevõtjad panustavad sellesse, et piirkonda külastades on kohalikud maitsed paremini eksponeeritud nii kohalikes kohvikutes, restoranides, poeletil kui hooaja jooksul toimuvatel toidusündmustel ning kultuuriüritustel.

2016. aastal kandis Eesti toidupiirkonna tiitlit Hiiumaa.

2017. aasta oli pühendatud Peipsimaa maitsetele.

2018. aasta mai alguses läheb maitsete aasta tiitel üle Pärnumaale, kuid enne veel

oodatakse kõiki huvilisi 29. aprillil Peipsi Toidu peole, kus pakkumises palju häid kohalikke maitseid!

 

Fotod: Ülle Jukk, Aron Urb, Maitseelamuse Koda