Porgandipirukas

Koostis

Tainas

  • 70 ml piima

  • näputäis soola
  • 10 g suhkrut
  • pisut purustatud kardemoni

  • 25 g pärmi
  • 1 muna
  • 100 g võid
  • 250 g jahu
  • muna piruka määrimiseks

Täidis

  • 500 g porgandeid
  • 50 g võid
  • soola
  • suhkrut
  • riivitud muskaatpähklit
  • 2 keedetud muna

Valmistamine

Tainas

Sega pärm käesooja piimaga, lisa sool, riivitud kardemon, muna ja sulatatud või. Sõtku ühtlaseks ja jäta rätiku alla sooja kohta kerkima.
Täidise jaoks riivi porgandid ja hauta pannil pehmeks, vajadusel lisa pisut vett. Maitsesta suhkru, soola ja muskaatpähkliga, lisa riivitud keedumunad. Lase täidisel enne piruka vormimist jahtuda.

Täidis

Piruka valmistamiseks rulli taigen lahti 3 mm paksuselt (35*25-30 cm), asetada piki tainast täidis ja vormi pirukas nii, et tainaservad tõsta üksteise peale ja näpista kinni. Lase pirukal enne ahju panekut veidi kerkida. Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga ja küpsetada 180 C  juures kuldpruuniks.

Praetud räimed hapukurgikastme ja musta leivaga

Loe veel