Saiavorm

Koostis

  • 1 sai
  • 3 muna
  • 300 ml piima
  • kaneeli
  • 50 g suhkrut
  • vaniljet
  • 700 g õunu (koori, puhast ja tükelda)
  • 100 g suhkrut
  • 200g mustikaid
  • 1 sidruni riivitud koor ja mahl
  • 1 spl maisitärklist
  • 25 g võid

Valmistamine

Sulata või kastrulis, pane sinna õunatükid, mustikad, sidrunikoor ja -mahl ning suhkur ning hauta, kuni õunad on enam-vähem pehmed. Lahusta maistärklis väheses külmas vees ning lisa segule. Kuumuta veel korraks ning tõsta siis jahtuma. Pane saiaviilud vormi põhja, laota peale kiht õuna-mustika täidist, kata uuesti saiaviiludega. Tee munast, suhkrust, kaneelist ja vaniljest segu ning vala see ühtlaselt vormi. Soovi korral raputa veel peale suhkrut ja kaneeli. Küpseta 180 C juures kuldpruuniks.