Seapraad mulgikapsastega

Koostis

Sealiha

  • 1 kg kamaraga sealiha
  • 2 spl soola
  • 1 spl pipart
  • 2 spl sinepit
  • 2 spl õli

Mulgikapsad

  • 1 kg mulgikapsaid
  • 500 g pekisemat sealiha
  • 200 g odrakruupe
  • 0,5 L vett
  • 1 tl soola

Valmistamine

Lõika kamarale ruudukujulised sisselõiked. Sega soolast, piprast, sinepit ja õlist maitseainesegu ja määri see lihale. Pane liha 160 C ahju ning küpseta, kuni on pehme. Kasta aegajalt praeleemega, et liha ära ei kuivaks. Mahlasema liha küpsetamiseks võid kasutada küpsetuskotti. 

 

Pane kapsad ahjupotti. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud sealiha ja pestud kruubid. Lisa nii plaju vett, et kõik toiduained oleks kaetud. Hauta kaane all 2-3 tundi, kuni kapsad, kruubid ja sealiha on pehmed. Vajadusel lisa vahepeal vett. Maitsesta soola ja suhkruga.

Eesti kartulisalat

Loe veel