Tööriistakast

Eestitoit.ee veebileht on lihtne ja informatiivne keskkond nii neile, kes soovivad saada põnevaid teadmisi Eesti toidu teemal, aga ka neile, kes Eesti toidukultuuri välisriikidest pärit sõpradele, koostööpartneritele, potentsiaalsetele külastajatele ja tarbijatele tutvustada plaanivad.

Kõik, kes soovivad Eesti toitu ja toidukultuuri mujal maailmas tutvustada, võivad kasutada käesoleval lehel postitatud fotosid ja tekste tingimusel, et veebilehele www.eestitoit.ee on allikana korrektselt viidatud.

 

Mis on Eesti toit?   

Eesti toit peegeldab kõige enam siinset puhast loodust. Meie liigirikkad rohumaad, viljakad põllud, külluslikud metsad, rabad ja sood, meri, järved ja jõed on juba sajandeid olnud oluliseks toiduallikaks. See tagab, et eestimaalaste toidulaual leidub head ja ehedat toitu kõigil neljal aastaajal.

Eesti toitu tutvustades ei saa mainimata jätta toiduaineid, mis on siinsetele elanikele igapäevaselt asendamatud. Eesti kodude toidulaual on kõige traditsioonilisemad toiduained leib, piim, liha, kala, aedviljad ja erinevad metsaannid (linkida iga toiduaine vastavale tekstile).

Nendest toiduainetest valmivad mitmed traditsioonilised road, mis on juba sajandeid siinsete elanike laudasid katnud (link traditsioonilistele retseptidele). Aga Eesti toit on südameasjaks ka paljudele tipprestoranide peakokkadele, kes on loonud oma menüüdesse hulganisti moodsaid hõrgutisi kvaliteetsest ja eheda maitsega Eesti toiduainetest (link restoranide retseptidele).

Eesti toidu lühitutvustus - teksti autorid Inna Jürjo, Anu Kannike ja Ester Bardone

Eesti toidu kevade pikk tekst - teksti autorid Inna Jürjo, Anu Kannike ja Ester Bardone

Eesti toidu suve pikk tekst - teksti autorid Inna Jürjo, Anu Kannike ja Ester Bardone

Eesti toidu sügise pikk tekst - teksti autorid Inna Jürjo, Anu Kannike ja Ester Bardone

Eesti toidu talve pikk tekst - teksti autorid Inna Jürjo, Anu Kannike ja Ester Bardone

 

 

Trükised

 

Eestit, meie toitu ja toidukultuuri tutvustav trükis on kättesaadav kõigile, kes räägivad Eesti toidust oma sõpradele, klientidele, koostööpartneritele, külalistele jne. See on hetkel valminud kolmes keeles ning trükifail on kõigile kättesaadav.

Fail annab võimaluse trükist vajalikus koguses tiražeerida.Trükiste elektroonilised versioonid on näha allpool, trükikotta saatmiseks vajaliku faili saadame eraldi, kui võtate ühendust eestitoit@agri.ee.

Trükis - Estonia. Taste of Four Seasons

Trükis - Viro. Neljän vuodenajan makuja

Trükis - 爱沙尼亚.四季色彩

Trükis - Estland. Geschmack der vier jahreszeiten

Eesti toit peegeldab kõike seda, mis teeb meist omanäolise rahvuse. Seetõttu tasub Eesti toitu tutvustades peatuda ka sellel, mis on siinse rahva jaoks olulised sümbolid, milles seisneb meie pärand ja eripära. Siin on heaks abimeheks alljärgnevad Eesti Instituudi materjalid.

Trükis – Eesti köök (Eesti Instituut)

Trükis – Eesti kultuuripärand

Trükis – Eesti rahvussümbolid

Trükis – Eesti asjad

Trükis – Kaksteist küsimust Eesti kohta

Trükis – Eesti ajalugu piltides

 

 

Fotopank

 

Kasuta oma Eesti toitu tutvustavates materjalides kindlasti pilte, millega demonstreerida Eesti toidu puhtust, isuäratavust ja ehedust. Foto allikana palume viidata veebilehele www.eestitoit.ee või autorile.

Fotopank