Teisipäev 03.-06. oktoober

Haridusprogramm „Eesti teraviljad ja leib meie laual“
Kell 10.00, 12.00 ja 14.00
Sihtgrupp: alg- ja põhikooli õpilased

Eesmärgid:

• väärtustada rukkileiba kui esivanemate igapäevase toidu osa

• tutvustada leiva olulisust ja tervislikkust ka tänapäeval

Tutvutakse rukki ja teiste eestimaiste teraviljadega ning nende saadustega. Õpitakse tegema maaharimis- ja viljakoristustöid: rehepeks kootidega, jahu jahvatamine jahvekivide, uhmri ja käsikiviga. Õpetatakse tegema leivataignat, küpsetama leiba ja valmistama võid. Iga osaleja saab ise voolida väikese leivapätsi. Vaadatakse filmi rukki ja leiva ajaloost. Maitstakse enda tehtud leiba, võid ja taimeteed.

 

Eelregistreerimisega:

epm@epm.ee

Eesti Põllumajandusmuuseum

Pargi 4, Ülenurme vald, 61714 Tartumaa

Tel 738 3810

http://www.epm.ee/