Eesti toidu kuud tähistatakse Eesti kaitseväes, kus nädala jooksul pakutakse 8 peakoka juhendamisel värsket eestimaist kasvatuskala: vikerforelli, tuura, angerjat, angersäga ja karpkala.
24. september ESMASPÄEV: Tapa väeosas pakub Põhjaka kokkade meeskond Ott Tomiku juhtimisel karpkala, mis tuleb Härjanurme kasvandusest.
25. september TEISIPÄEV: Võru väeosas pakub Ylicooli meeskond Urpo Reinthali juhtimisel lõuna angersäagast, mis tuleb Avo Leoki kasvandusest.
26. september KOLMAPÄEV : Tartu väeosas valmistab JOP meeskond Lasse Uustalu juhtimisel lõuna angerjast, mis tuleb Viiratsi kasvandusest BM Trade.
28. september REEDE
Jõhvi väeosas pakub Karilatsi kalakasvanduse tuura restorani Snoob peakokk Aleksander Nikoškov.
Ämari lennubaasis teeb Simuna vikerforellist lõuna Laulasmaa spa peakokk Angelica Udeküll.
Tallinnas Tööstuse garnisonis pakub Simuna vikerforellist lõunat Inga Paenurm Markofkast. Paldiski garnisonis pakub presidendi peakokk Taigo Lepik Simuna vikerforelli.
Madis Põld Peppersack`ist pakub Tallina Filtri garnisonis Simuna forelli.
Lisainfo:
Kalanduse teabekeskus
Toomas Armulik
toomas.armulik@ut.ee
Tel 503 9276
Foto: Toomas Tuul