Kiire mulgipuder

Koostis

  • 100 g kruupe
  • 600 g kartuleid
  • 200 g suitsupeekonit
  • 1 sibul
  • soola maitse järgi
  • 100 ml õunamahla
  • õli
  • 100 g võid
  • 500 ml puljongit
  • pipart
  • 50 g krõbesibulat
  • 50 g hapukoort
  • 100 g marineeritud kurki

Valmistamine

  1. Pese ja koori kartulid ning tõsta vähese soolaga maitsestatud keevasse vette. Keeda, kuni kartulid on pehmed.
  2. Haki sibul väikesteks kuubikuteks ja prae õlis, lisa kruubid ja kuumuta keskmisel kuumusel u 10 min.
  3. Lisa kruupidele õunamahl ja seejärel järk-järgult puljong.
  4. Kuumuta ilma kaaneta potis või pannil u 30 min.
  5. Tambi pehmeks keenud kartulid jämedaks pudruks ja lisa kruupidele. Lisa kruupidele ka kuubikuteks lõigatud peekon ja sega läbi. Vajadusel lisa veel puljongit.
  6. Serveeri krõbesibula, hapukoore ja marineeritud kurgiviiludega.

 

Printimiseks laadi retsept alla.

VAATA VALMISTAMISE VIDEOT

Retsepti autor Tarvo Kullama

Ahjupannkook suitsukanatäidisega

6 inimest

Loe veel