Valmistamine
Aedviljasupp
Puhasta kõik köögiviljad ja purusta köögikombainis ühtlaseks peeneks massiks. Saadud mass aseta kangaga vooderdatud sõelale. Saad kena kuldkollase säravama leeme. Serveeri endale meelepäraste suviste köögiviljadega ja juustuste võileibadega. Palava ilma korral lisa supile paar jääkuubikut.
Kodujuustu ja kurgi võileib
Purusta saumiksriga kodujuust, lisa pipart ja ürte ning sega hapukoorega. Määri leivale, kata kurgiviiludega, kaunista vähese sinepi või terasinepi ja ürtidega.
Retsepti koostas
Maia Smõslova
Kalamaja kohvik „Sesoon“
„Päris midagi uut on päris keeruline välja mõelda, minu valmistatud suvine eestipärane külmsupp on tuletatud hispaania klassikalisest rahvusroast gazpachost. Kasutasin Eestis kasvavaid köögivilju , mis on eestlaste laual päris traditsioonilised, pakun neid lihtsalt uues võtmed. See on palava ilma supp, mis on kerge ja jahutav. Head nautimist.