Öun Drinks

Öun Drinks toodab maheõunu väärindades maitsvat mullijooki

Saaremaal toodetakse käsitööna õunamahlast valmistatud alkoholivabu limonaade ja vahujooki. Kokku valmib nelja tehases töötava inimese käe all aastas 110 000 liitrit jooke.

„Mahedad käsitöölimonaadid on mõeldud eelkõige lastele ja neile, kes otsivad tervislikku asendust karastusjookidele või lahjale alkoholile. Vanemale sihtgrupile on mõeldud vahujoogid, millel on  rohkem maitsenüansse. Vahujookide perekonnas on meil kaks maitset, õun kadakaga ja rabarber kuusega, mis on inspireeritud Saaremaa loodusest,“ tutvustas Öun Drinksi tooteid turundusjuht Berit Roos.  

Öun Drinks on oma tootmismahtudelt väike ettevõtte, kuid sellegipoolest arendab pidevalt edasi enda võimekust ja investeerib tootmisesse. „Viimaste uuenduste hulka kuulub uus õunamahla pressimisseade ja pastöriseerija. Lisaks oleme investeerinud šampanjapudeli korkimisseadmesse, mida kasutame igapäevaselt vahujookide tootmisel,“ ütles Roos. 

Nagu ikka, saab kogu joogitootmine alguse toorainest. „Sügiseti kogume kokku Saaremaa ja mandri maheõunad. Need õunad on endasse püüdnud terve suve soojuse ning austuse ja pühendumusega pressime neist mahla, mis hoolikalt pastöriseeritakse. Maitseelamuse täiendamiseks lisame joogile kamaluga marju ja teisi värskeid koduaia ande. Viimasena saab limonaad ka väikese mulli. Seejärel villime ja pastöriseerime toote pudelis – säilitusaineid me ei kasuta. Kõige lõpuks lisame pudelile sildid ja saadame kastidesse pakitud tooted poodidesse laiali. Ühe partii ehk umbes 2900 liitri toote tegemiseks kulub meil kaks ja pool päeva,“ kirjeldas Roos. 

Vaata videost, kuidas valmib maheõuntest maitsev kihisev õunajook.

Avatud toidutööstuste nädal toimub Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Maaeluministeeriumi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös. Avatud toidutööstuste nädala korraldamist rahastatakse turuarendustoetusega.