Rullbiskviit marjade ja kamakreemiga

Koostis

Biskviit

  • 4 suurt muna
  • 100 g suhkrut
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • 100 g nisujahu
  • 2 spl maisitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • Küpsetuspaber

Kreem

  • 200 ml vahukoort
  • 300 g kohupiimapastat
  • 2 spl kamajahu
  • 2–3 spl suhkrut
  • 2–3 spl vanillisuhkrut
  • Soovi korral mandlilaaste või pähklipuru
  • 200–300 g värskeid või külmututatud vaarikaid, mustikaid või maasikaid

Valmistamine

1. Aseta suurem kauss kuumaveevanni. Löö sisse munad ja vahusta keskmisel kiirusel paar minutit.
2. Lisa suhkur, vanillisuhkur ja vahusta kuni heleda paksu vahu tekkimiseni.
3. Sega kuivained omavahel ja lisa pool kogusest munavahule. Sega ettevaatlikult ning seejärel lisa ülejäänud kuivained.
4. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta eelnevalt 210 kraadini kuumutatud ahjus 7–8 minutit. Biskviit peab pealt olema kuldkollane.
5. Kreemi tegemiseks võta esmalt külm vahukoor. Vahusta kuni keskmise vahuni (visplit tõstes vajub vaht alla), lisa suhkur, vanillisuhkur ja kohupiim. Vahusta, kuni saad
mõnusalt paksu ja koheva vahu, kuid ole tähelepanelik – vahukoort ei tohi üle vahustada, see muutub siis võiks!
6. Võta teine küpsetuspaber ning puista kergelt üle suhkruga, kummuta biskviit selle peale, eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ja keera biskviit kohe rulli. Lase paar minutit jahtuda ja rulli uuesti lahti.
7. Tõsta kreemist umbes 100 ml eraldi nõusse ja ülejäänule lisa kamajahu.
8. Määri kamakreem biskviidile nii, et jätad ülemisest servast mõned sentimeetrid kreemita. Laota peale ohtralt puhastatud marju.
9. Rulli biskviit tihedalt kokku ja kata kõrvale pandud kreemiga ning puista üle marjadega. Soovi korral võid peale raputada ka pähklipuru või mandlilaaste.
10. Enne söömist on hea lasta rullil mõned tunnid külmas olla.

 

Retsepti autor Helen Vihtol