Suitsukalasalat toortatraga

4 inimest

Koostis

  • 100 g toortatart
  • 180 ml vett
  • 20 g sinepiseemneid
  • 10 g õli
  • soola maitse järgi
  • 1 pott salatit Frillice (umbes 8 lehte)
  • 100 g värsket kurki
  • 100 g paprikat
  • 100 g kõrvitsat
  • 400 g suitsukala
  • mungoaidusid

Salatikaste

  • 50 g Kreeka jogurtit
  • 40 g majoneesi
  • 10 g ketšupit
  • 40 g piima
  • 20 g murulauku
  • soola maitse järgi

Valmistamine

  1. Vala vesi potti ja lase keema tõusta. Lisa toortatar, sool ja sinepiseemned. Kata pott kaanega ja keeda 12 minutit. Lase jahtuda.
  2. Pese salatilehed rohkes vees ja tõsta sõelale nõrguma. Võimalusel kasuta üleliigsest veest vabanemiseks salatikuivatit.
  3. Pese värske kurk ja paprika, koori ning tükelda väikesteks kuubikuteks. Pese ja koori kõrvits, eemalda lusikaga seemned ning tükelda samuti kuubikuteks. Tõsta tükeldatud köögiviljad kaussi.
  4. Sega kokku köögiviljad ja keedetud toortatar ning lisa pisut soola.
  5. Puhasta teisel lõikelaual suitsukala luudest ja nahast. Lisa kolmandik suitsukalast salatile, ülejäänu jäta hiljem peale laotamiseks.
  6. Haki murulauk ja tõsta kaussi. Lisa ülejäänud kastmekomponendid ja sega vispliga kokku.
  7. Tõsta toortatrasalat salatilehele. Piserda lusika abil salatile kastet ning puista peale kalatükke.

 

Nipinurk! Köögiviljad võid asendada vastavalt hooajale. Kaunistuseks võib lisada ka mungoaidusid.

Retsepti autor Taigo Lepik

Printimiseks laadi retsept alla

VAATA VALMISTAMISE VIDEOT

Kõrvitsapüreesupp

4 inimest

Loe veel