Ahjukala köögiviljadega
Koostisosad
- 200 g Türgi ube
- 200 g porgandeid
- 200 g nuikapsast
- 600 g forellifileed
- 4 spl majoneesi
- 2 spl sinepit
- soola ja pipart maitse järgi
Valmistamine
- Puhasta oad, koori porgandid ja nuikapsas ning lõika kangideks.
- Aja keema soolaga maitsestatud vesi ja pane sinna porgandid, 1 minut hiljem lisa vette nuikapsas ja sellest veel 1 minut hiljem Türgi oad.
- Lase veel uuesti keema tõusta ning seejärel kurna köögiviljad. Maitsesta köögiviljad soola ja pipraga ning aseta ahjuplaadile.
- Puhasta kala luudest, maitsesta soola ja pipraga ning määri kalale väga õhuke kiht sinepi-majoneesisegu.
- Tõsta kalafilee köögiviljadele ja küpseta rooga ahjus 190 kraadi juures u 12 minutit. Küpsetusaeg sõltub ka kalafilee paksusest.
Printimiseks laadi retsept alla.
Retsepti autor Tarvo Kullama