Ahjuomlett köögiviljade ja juustuga
4 inimest
Koostisosad
- 60 g spinatit
- 120 g tomatit
- 80 g kartulit
- 15 g võid
- 10 muna
- 40 g juustu
- 240 g porgandeid
- soola maitse järgi
Valmistamine
- Pese spinatilehed rohkes külmas vees. Kuivata salatikuivatiga või aseta korraks köögipaberile kuivama.
- Pese tomat voolava vee all ja kuivata. Eemalda noaotsaga varre kinnituskoht. Soovi korral eemalda noaga ka seemned. Tükelda väiksemateks kuubikuteks ja tõsta kaussi.
- Pese ja koori kartulid ning loputa üle, seejärel tükelda väikesteks kuubikuteks.
- Kuumuta või pannil sulamiseni, lisa tükeldatud kartulid. Maitsesta soolaga. Prae keskmisel kuumusel 5–6 minutit. Lisa pestud spinat ja tükeldatud tomat.
- Löö munad kaussi lahti, sega kahvli või vispliga. Vala pannile köögiviljade peale ja kuumuta 1 minut.
- Riivi juust ja puista pannil olevale omletile. Küpseta ahjus 200 kraadi juures grillfunktsiooniga 6–8 minutit. NB! Ahjuomleti valmistamiseks ei sobi plastist käepidemega pann.
- Sellal kui ahjuomlett küpseb, pese ja koori porgandid. Riivi peenikese või keskmise riiviga ja aseta taldrikule.
- Kui omlett on valmis, tõsta pann pajalappi kasutades ahjust välja ja aseta kuumaalusele.
Nipinurk! Alati võid ahjuomletile lisandeid juurde panna – sobivad enamik köögivilju ja kõikvõimalikud singid, juustud ja seened.
Printimiseks laadi retsept alla
Retsepti autor Taigo Lepik