Biskviitkattega rabarberikook
Koostisosad
Liivatainas
- 200 g võid
- 300 g jahu
- 100 g suhkrut
- 1 muna
- 1 tl vanillisuhkrut
- 700 g rabarberit
- 75 g suhkrut
Biskviit
- 6 muna
- 125 g suhkrut
- 75 g nisujahu
- 30 g kartulitärklist
Valmistamine
Liivatainas
Sega jahu ja suhkur, lisa tükelatud külm või ja haki segamini. Lisa kergelt klopitud muna ning suru ühtlaseks tainaks. (Võid valmsitada ka köögikombainiga.) Pane pooleks tunniks külmkappi. Seejärel rulli tainas lahti ja kata sellega ahjuplaat, torka kahvliga põhja mõned augud ning küpseta 190 C ahjus 10 minutit või kuni hakkab kergelt pruunikaks muutuma.
Biskviit
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks (8-10 minutit), sõelu juurde omavahel segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult segamini. Kata eelküpsetatud muretainapõhi tükeldatud rabarberiga (noori rabarberivarsi pole vaja koorida), raputa üle suhkruga, vala peale biskviittainas ning aja ühtlaselt laiali. Alanda ahju kuumus 180 kraadini ning küpseta kooki 20-25 minutit. Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.