Hakklihakaste kartulitambi ja röstitud porgandiga
4 inimest
Koostisosad
Hakklihakaste
- 50 g sibulat (1 väiksem sibul)
- 1 küüslauguküüs (võib olla ka röstitud)
- 60 g võid
- 250 g hakkliha
- soola ja pipart maitse järgi
- pool loorberilehte
- 20 g jahu
- 250 ml piima
- 30 g tilli
Kartulitamp
- 800 g kartulit
- 80 g võid
- suur peotäis murulauku
- soola maitse järgi
Röstitud porgandid
- 300 g porgandeid
- 10 g õli
- soola maitse järgi
Valmistamine
Hakklihakaste
- Tükelda sibul ja küüslauk ning hauta pannil võis madalal temperatuuril 5–10 minutit.
- Lisa hakkliha ja kuumuta 5–10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, lisa loorber.
- Lisa vähehaaval samal ajal segades ja kuumuta 1–2 minutit.
- Vala teise potti piim ja lase keema tõusta, vala hakklihale.
- Hauta vaiksel tulel 10–15 minutit.
- Haki till peeneks ja lisa kastmele.
Kartulitamp
- Pese ja koori kartulid ning tõsta soolaga maitsestatud keeva vette. Kasuta võimalikult väikest potti – peaasi, et vesi kataks kartulid. Keeda pehmenemiseni. Kui keetmisel tekib pinnale vaht, siis eemalda see lusikaga. Kurna vesi.
- Lisa kartulitele või, hakitud murulauk ja sool. Purusta kartulid suurema kahvliga või pudrunuiaga.
Röstitud porgandid
- Kuumuta ahi 230 kraadini.
- Pese porgandid, koori ja lõika kangideks.
- Tõsta porgandid ahjuplaadile. Piserda üle õliga ja maitsesta soolaga. Rösti ahjus 10–12 minutit.
Nipinurk! Porgandi võib asendada kollase peedi, pastinaagi või mõne muu köögiviljaga.
Printimiseks laadi retsept alla
Retsepti autor Taigo Lepik