Heeringajäätis, heeringa mari, siia carpaccio
25 inimest
Koostisosad
Jäätis
- 350 g heeringat
- 1 suurem sibul
- tomati viljaliha 1-st suuremast tomatist
- tilli
- 4 cl viina
- 200 g vahukoort
- 1 tl jäätise stabilisaatorit
Siia carpaccio
- 1 siiafilee
- 4 sl soola
- 1 sl suhkrut
Punapeedikreem
- 3 keskmist punapeeti
- paksendaja Xantana või muu külma tooraine paksendaja
- köömneid
- soola, suhkrut
- suhkrut
- äädikat
Valmistamine
Jäätise valmistamine
Lõika heeringas, sibul, tomativiljaliha ja till väiksemateks tükkideks, aseta Paco Jet nõusse. Vala peale viin, sega läbi. Vala peale vahukoor ja stabilisaator, sega. Vajadusel maitsesta soolaga. Külmuta.
Kui külmunud siis blenderda Paco Jet masinas. Võid kasutada ka jäätisemasinat.
Siia soolamine
Sega kokku sool ja suhkur. Määri soola-suhkru seguga nahapoolne filee külg. Aseta filee metall nõusse ja kata pealt soola ja suhkruga. Lase soolduda 3-4 tundi. Hiljem puhasta filee soolast ja viiluta õhukesed viilud.
Peedikreem
Pressi peetidest mahl. Maitsesta mahl soola, äädika, suhkru ja köömnetega. Aseta potti ja lisa ½ teelusikat Xantanat, keeda pidevalt vispeldades. Kui liiga paks, siis jahuta, blenderda blendris ja aja läbi jõhvsõela. Vajadusel maitsesta üle.
Retsepti koostas
Priit Toomits
Brasserie restoran Teletorn peakokk
„Ajad muutuvad, inimesed muutuvad, toorained muutuvad... Toit, maitsed ja serveeringud peavad muutuma.“