Kanafrikadellisupp
Koostisosad
- 400 g kanakintsuliha (või kanahakkliha)
- 20 g õli
- soola ja pipart maitse järgi
- 150 g porgandeid
- 50 g sibulat
- 200 g kartuleid
- 1 tl kanapuljonipastat (võib asendada kanapuljongikuubikuga)
- 1 l vett
Valmistamine
- Aja kanakintsuliha läbi hakklihamasina, lisa massile 100 ml vett, sool ja pipar. Sega kätega ühtlaseks massiks, kuni hakkliha on veega segunenud.
- Tükelda kartul, porgand ja sibul kuubikuteks.
- Vala kuuma potti õli, lisa porgandid ja sibul, pruunista õrnalt ja lisa kartul. Seejärel kalla potti 1 liiter vett ja 1 tl kanapuljongipastat. Lase keema tõusta.
- Võta teelusikas ja pane korraks kuuma supi sisse. Võta kätte hakkliha, tõmba sellest lusikaga pisikesed pallikesed ning aseta need kuuma puljongisse.
- Lase supil keema tõusta ja lisa vastavalt soovile maitserohelist.
Nipinurk! Vee lisamine hakklihale annab frikadellidele pehmuse ja mahlasuse.
Printimiseks laadi retsept alla.
Retsepti autor Inga Paenurm