Karask (3 pätsi ehk 25 viilu)
Koostisosad
- 1 l keefiri
- 5 muna
- 125 g võid
- 125 g õli
- soola maitse järgi
- 1 tl soodat
- 300 g mitmeviljajahu
- 300 g odrajahu
- 350 g kaerakliisid
Valmistamine
- Sulata või toatemperatuurini. Lisa õli, muna ja keefir ning sega kõik omavahel ühtlaseks seguks.
- Lisa kuivained ja sega ühtlaseks massiks.
- Jaga mass võrdselt kolme õliga määritud metallist leivaküpsetusvormi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 45 minutit.
- Lase karaskil jahtuda ning seejärel kukuta vorm kõva hooga vastu lauda. Keera ümber ja korda sama. Nii saad karaski vormist kätte!
Printimiseks laadi retsept alla
Retsepti autor Inga Paenurm