Kartuli-munakook
5 inimest
Koostisosad
- 5 keskmist kartulit
- 2 porgandit
- 1 keskmine sibul
- 6 kanamuna
- 5 spl riivitud parmesani
- 100g vahukoort
- toiduõli praadimiseks
- pipar
- sool
Kaste
- 1 tl sinepit
- 400 g värske kurk
- 30 g värske till
- 5 spl majonees
- 1 laim (laimimahl)
- 100 g hapukoort
Valmistamine
Koori kartulid ja porgandid ning riivi suure riiviga. Haki sibul peenikesteks ribadeks. Lisa köögiviljadele kanamunad, sega läbi ning maitsesta soola ja pipraga.
Kalla peale vahukoor ja aseta ahjuvormiga ahju 180 kraadile 15 minutiks. Pane peale riivitud juust ja serveeri külma kastmega.
Kastmeks haki kurk väikesteks kuubikuteks ning lisa sellele hapukoor, sinep, majonees, hakitud till ja laimimahl. Maitsesta soola ja pipraga.
Retsepti autor Jaak Hiibus