Kartulipliinid tillimajoneesi ja mahepeediga
10 inimest
Koostisosad
Kartulipliinid (30-40 tk)
- 100 g jahu
- 300 g kartuliputru
- 2 muna
Tillimajonees
- 200 ml rapsiõli
- 50 ml oliivi- või päevalilleõli
- 50 g tilli
- 10 g küüslauku
- sool-pipar-suhkur
- õuna-meeäädikat
- 1 munakollane
- sinepit
Marineeritud peet
- 300 g peeti
- 400 ml vett
- 1 tl äädikat
- 10 g suhkrut
- 1 g köömneid
- 1 g vürtspipart
- 1 g nelki
Valmistamine
Tillimajonees
Püreesta blenderis küüslauk ja till õliga, kurna läbi jämeda sõela. Jahuta õli, sest kõik majoneesi koostisained peavad olema ühel temperatuuril (kõige lihtsam, kui kõik panna külmkappi!).
Munakollane vahusta koos sinepiga, lisa vähehaaval küüslaugu-tilliõli vahustatavasse massi. Kui õli on segatud, lisa soola, pipart, suhkrut ja äädikat maitse järgi.
Marineeritud peet
Kuumuta marinaad keemiseni, lõika peet sobivateks tükkideks ja keeda marinaadis 5-10 minutit, kuni peet hakkab pehmeks saama aga ikka natuke krõmpsuv. Jahuta.
Määri pliinile majoneesi ja aseta peale peeditükk.