Kartulipliinid tillimajoneesi ja mahepeediga

10 inimest

Kartulipliinid tillimajoneesi ja mahepeediga

Koostisosad

Kartulipliinid (30-40 tk)

  • 100 g jahu
  • 300 g kartuliputru
  • 2 muna

Tillimajonees

  • 200 ml rapsiõli
  • 50 ml oliivi- või päevalilleõli
  • 50 g tilli
  • 10 g küüslauku
  • sool-pipar-suhkur
  • õuna-meeäädikat
  • 1 munakollane
  • sinepit

Marineeritud peet

  • 300 g peeti
  • 400 ml vett
  • 1 tl äädikat
  • 10 g suhkrut
  • 1 g köömneid
  • 1 g vürtspipart
  • 1 g nelki

Valmistamine

Tillimajonees

Püreesta blenderis küüslauk ja till õliga, kurna läbi jämeda sõela. Jahuta õli, sest kõik majoneesi koostisained peavad olema ühel temperatuuril (kõige lihtsam, kui kõik panna külmkappi!).

Munakollane vahusta koos sinepiga, lisa vähehaaval küüslaugu-tilliõli vahustatavasse massi. Kui õli on segatud,  lisa soola, pipart, suhkrut ja äädikat maitse järgi.

Marineeritud peet

Kuumuta marinaad keemiseni, lõika peet sobivateks tükkideks ja keeda marinaadis 5-10 minutit, kuni peet hakkab pehmeks saama aga ikka natuke krõmpsuv. Jahuta.

 

Määri pliinile majoneesi ja aseta peale peeditükk.