Kõrvitsapüreesupp
4 inimest
Koostisosad
- 1,2 kg kõrvitsat (eelistatult pudel- või muskaatkõrvits)
- 500 ml vett
- 60 g võid
- 60 g kõva juustu (nt Valio Forte, Parmesan või muu sarnane)
- 40 g kooritud kõrvitsaseemneid
- soola ja riivitud muskaatpähklit maitse järgi
Valmistamine
- Kuumuta ahi 230 kraadini.
- Pese kõrvits ja lõika väiksemateks tükkideks. Aseta kõrvitsatükid ahjuplaadile ja kata fooliumiga. Küpseta ahjus 230 kraadi juures 25–30 minutit. Lase jahtuda ning eemalda seemned ja koor.
- Rösti kooritud kõrvitsaseemneid kuival pannil keskmisel kuumusel 4–5 minutit.
- Samal ajal kui röstid kõrvitsaseemneid, püreesta potis kõrvitsa viljaliha koos vee ja võiga. Lase keema tõusta.
- Maitsesta riivitud muskaatpähkli ja soolaga.
- Riivi juust peenikese riiviga.
- Tõsta supp kaussi ja puista peale nii röstitud kõrvitsaseemneid kui ka riivitud juustu.
Printimiseks lae retsept alla.
Retsepti autor Taigo Lepik