Kukeseenekaste värske kartuli ja värske hapukurgiga
Koostisosad
Kukeseened
- 300 g kukeseeni
- 1 sibul
- 1 küüslauguküüs
- 250 ml vahukoort
- 1 tl maisitärklist
- 20g võid
Värske soolakurk
- 1 kg lühikesi kurke
- peotäis mustsõstralehti
- 1 küüslauk
- 1 mädarõikaleht
- paar vart tilli koos õisikutega
- 3 spl jämedat soola
Valmistamine
Kukeseened
Puhasta seened. Sulata pannil või ning hauta hakitud sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa seened ning hauta pehmeks. Lisa vahukoor ja lase keema tõusta. Sega maisitärklis vähese külma veega ning lisa kastmele. Maitsesta soola, pipra ja maitserohelisega.
Värske soolakurk
Lahuta soola 1,5 l keevas vees, jahuta. Lao kurgid vaheldumis mustsõralehtede, küüslaugu, mädarõika ja tilliga purki. Vala peale soolvesi, pane kurkidele peale surutis ning jäta paariks päevaks hapnema.