Lahtine kalapirukas
Koostisosad
- 250 g lehttainast
- 150 g porrulauku
- 2 spl võid
- 250 g valget kala
- sidrunipipart
- soola
- 2 spl hakitud tilli
- 2 muna
- 100 ml vahukoort või hapukoort
Valmistamine
- Rulli tainas pisut õhemaks ja aseta pirukavormi põhjale, nii et servad jääksid paari sentimeetri võrra üles.
- Haki porrulauk ribadeks ja prae madalal kuumusel võis. Seejärel tõsta pannilt, jahuta pisut ja jaota ühtlase kihina tainale.
- Lõika kala paari sentimeetri paksusteks viiludeks, maitsesta soola ja pipraga ning jaota ühtlaselt porrulaugukihile. Puista kala üle hakitud tilliga.
- Klopi munad lahti vahu- või hapukoorega ja vala kalale.
- Küpseta pirukat ahjus 200 kraadi juures umbes 20 minutit.
Printimiseks laadi retsept alla.
Retsepti autor Angelica Udeküll