Leib, siga ja kapsas
6 inimest
Koostisosad
Mustas leivas sealiha
- 900 g seakaelakarbonaadi
- 300 g riivitud musta leiba
- soola-pipart maitse järgi
- 100 g õli
Porgandikreem
- 600 g porgandit
- 200 g võid
- 1 sl puljongit
Kapsasalat ja -püree
- 600 g peakapsast
- 2 küüslaugu küünt
- 100 g võid
- 1 sl mett
- soola maitse järgi
Sinepikreem
- sinep
- vahukoor
Kartuli tšipsid
- 1 suurem kartul
Vürtsikilu tšips
- 6 vürtsikilu fileed
Valmistamine
Mustas leivas sealiha
Lõika lihast sentimeetrised viilud, tambi käega õhemaks ja suru lihale mustaleiva puru ümber. Lisa leivapurule ka sool ja pipar. Prae pannil mõlemalt poolt ja aseta ahju 180 kraadiga 5 minutiks.
Porgandikreem
Puhasta ja tükelda porgand ning aseta keedunõusse koos võiga. Pruunista õrnalt, lisa puljong ja vett nii palju, et porgand oleks kaetud. Keeda lõpuni ja püreesta blenderis.
Kapsasalat ja -püree
Lõika kapsas peenteks ribadeks, sulata pannil või ja lisa kapsas koos purustatud küüslauguga. Maitsesta soola ja meega. Pool kogusest püreeri blenderis, ülejäänud kasuta serveerimisel ribadena.
Sinepikreem
Vahusta vahukoor koos sinepiga ja aseta kuumale lihale
Kartuli tšipsid
Lõika kartulist õhukesed viilud ja kõrveta pannil pruuniks nii ühelt, kui teiselt poolt.
Vürtsikilu tšips
Aseta ahjuplaadile ja küpseta ahjus 180 kraadil 8 minutit, kuni muutuvad tšipsidek
Retsepti koostas
Inga Paenurm
Markofka Toidutuba peakokk
„Eestlase laual on alati olnud must leib, sealiha ja hapukapsas, nii ka minul ja tulevikus.“