Lõhepasta
Koostisosad
- 200 g lõhefileed
- 200 g penne pastat
- maitseks soola
- 300 g külmutatud või värsket aedviljasegu
- 200 ml 10% rõõska koort
- keetmiseks vett
- serveerimiseks riivitud juustu
Valmistamine
1. Raputa lõhefileele veidi soola ja ning küpseta see 200-kraadises ahjus umbes 10 minuti vältel valmis, seejärel jahuta, puhasta luudest ja näpi tükkideks.
2. Kuumuta vesi keema, lisa veidi soola, keeda penned poolvalmis ja kurna.
3. Samal ajal kuumuta köögivilju kastmepannil vähese soolaga maitsestatud rõõsas koores.
4. Lisa kastmele keedetud penned ja kala ning kuumuta segades läbi.
5. Serveerides raputa peale riivitud juustu.
6. Serveeri toorsalatiga.
Printimiseks laadi retsept alla.
Retsepti autor Indrek Kivisalu
Kalaretseptid ja õppevideod on valminud Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondi 2014-2020 vahendite toel.