Ma armastan Eesti mustikaid
Dmitri Haljukov – restoran Cru peakokk
Olen alates lapsepõlvest käinud iga suvi Pärnumaa metsades marju korjamas. Mu emal oli kindel soov, et meil vennaga oleks alati saada värskeid mustikaid suvel ning maitsvat mustikamoosi talvel. Suurema poisipõnnina käisin mustikaid täitsa üksinda metsas korjamas ja võisin nii pool päeva metsas kadunud olla.
Põhjala mustikas on eriline just selle eriti intensiivse maitse poolest. Mustikas kasvab ju igal pool ning olen isegi Sardiinia saarel mustikaid proovinud. Aga see pole meie erilise mustikaga siiski võrreldav.
Minu mustikaretseptid on eriti lihtsad. Valmistage besee-tüüpi kook, beseerull või Brita kook hea vahukoorega, mis pole lõpuni vahustatud ning serveerige mustikatega. Veel lihtsamaks magustoiduks on klassikaline panna cotta. Lisades sellele värskelt pihustades mustikaid ja münti, on tulemus võrratu!