Maapirni pulgakomm hapukoore, forelli- või siiamarjaga

10 inimest

Maapirni pulgakomm hapukoore, forelli- või siiamarjaga

Koostisosad

Maapirni pulgakomm

  • 10 profitrooli
  • 200 g maapirni
  • 100 g vahukoort
  • soola, pipart
  • 2 lehte želatiini

Hapukooreželee

  • 200 g hapukoort 20%
  • 20 ml vahukoort
  • 2,5 želatiinilehte

Valmistamine

Maapirni pulgakomm

Maapirn rösti ahjus pehmeks (fooliumiga kaetud nõus). Püreesta koos kuumutatud vahukoorega ja lisa leotatud želatiin. Maitsesta. Profitrooli põhja tee auk ja täida need kreemiga. Tõsta külmkappi tahenema. 

Hapukooreželee

Kuumuta vahukoor  ja lisa leotatud želatiin. Lahusta ja lisa hapukoorele. Täidetud profitroolid kasta tiku otsas hapukoore sisse ja tõsta vahtplastplaadile püsti hanguma. Vajadusel korda protseduuri veel korra.

 

Siiamari säti kõige tippu ja serveeri, kas leivapätsil või mõnel alusel, millel on spetsiaalsed augud tikkude hoidmiseks