Maapirni pulgakomm hapukoore, forelli- või siiamarjaga
10 inimest
Koostisosad
Maapirni pulgakomm
- 10 profitrooli
- 200 g maapirni
- 100 g vahukoort
- soola, pipart
- 2 lehte želatiini
Hapukooreželee
- 200 g hapukoort 20%
- 20 ml vahukoort
- 2,5 želatiinilehte
Valmistamine
Maapirni pulgakomm
Maapirn rösti ahjus pehmeks (fooliumiga kaetud nõus). Püreesta koos kuumutatud vahukoorega ja lisa leotatud želatiin. Maitsesta. Profitrooli põhja tee auk ja täida need kreemiga. Tõsta külmkappi tahenema.
Hapukooreželee
Kuumuta vahukoor ja lisa leotatud želatiin. Lahusta ja lisa hapukoorele. Täidetud profitroolid kasta tiku otsas hapukoore sisse ja tõsta vahtplastplaadile püsti hanguma. Vajadusel korda protseduuri veel korra.
Siiamari säti kõige tippu ja serveeri, kas leivapätsil või mõnel alusel, millel on spetsiaalsed augud tikkude hoidmiseks