Porgandikotletid
Koostisosad
- 300 g porgandeid
- 200 g kikerherneid
- pool mugulsibulat
- 1 laim
- soola ja pipart maitse järgi
- riivitud muskaatpähklit
- jahu paneerimiseks
- toiduõli praadimiseks
Valmistamine
- Koori porgandid ja riivi keskmise jämedusega riiviga.
- Haki sibul väikesteks kuubikuteks ja lisa riivitud porgandile.
- Purusta kikerherned ja sega riivitud porganditega. Maitsesta mass soola, pipra, näpuotsatäie riivitud muskaatpähkli ja värskelt pressitud laimimahlaga.
- Võta supilusika jagu tainast ja vormi pätsikesed. Paneeri kotlette jahus.
- Kuumuta pann ja vala sellele õli, nii et panni põhi oleks õliga kaetud. Prae kotlette mõlemalt poolt mõni minut, kuni need värvuvad kuldpruuniks.
- Kui kotletid tunduvad seest veel pisut toored, pista need 5 minutiks ahju 180 kraadi juurde järelküpsema.
- Serveeri hapukoore või jogurtikastmega.
Printimiseks laadi retsept alla.
Retsepti autor Angelica Udeküll