Praetud kohafilee suviste vanilli-köögiviljade ja kõrvitsapüreega

4 inimest

Praetud kohafilee suviste vanilli-köögiviljade ja kõrvitsapüreega

Koostisosad

Praetud kohafilee

  • 480 g kohafileed (neli fileed)
  • võid praadimiseks
  • soola ja valget pipart maitse järgi

Suvised vanilli köögiviljad

  • 200 g spargelkapsast
  • 180 g romaani lillkapsast ehk romanescot
  • 160 g porgandeid/miniporgandeid
  • 120 g suhkruherneid
  • 200 g suvekõrvitsat
  • 20 g võid
  • veerand vanillikauna
  • 4 sl valget veini
  • soola maitse järgi

Kõrvitsapüree

  • 500 g muskaatkõrvitsat
  • 2 küüslauguküünt
  • 100-120g kohvikoort
  • värsket tüümiani, 6-7 oksakest
  • 1 sl võid
  • soola maitse järgi

Valmistamine

Praetud kohafilee

Prae kala pannil võiga kahelt poolt, maitsesta soola ja pipraga. Vajadusel küpseta ahjus 180 C juures 5-7 minutit, sõltuvalt kalafilee paksusest

Suvised vanilli köögiviljad

Puhasta ja lõika köögiviljadest grillimiseks parajad tükid. Grilli köögiviljad kergelt grilli pealt läbi, aeg-ajalt keerates umbes 4-5 minutit. Tõsta siis kõik pannile, lisa võid, vanillikauna seemned ja valget veini. Prae kuumal pannil 2-3 minutit, maitsesta soolaga ja serveeri kala kõrvale.

Kõrvitsapüree

Lõika kõrvitsast tükk, puhasta seemnetest (ära koori), lisa seemnetest puhastatud kohale küüslauk ja värske tüümian. Keera kõik fooliumisse ning küpseta ahjus 1 tund 180 C juures. Võta ahjust, kraabi pehme kõrvitsa osa lusikaga koos maitserohelise ja küüslauguga potti, püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks. Lisa juurde kohvikoort ja võid ning vispliga/lusikaga pidevalt segades sega kokku ühtlane püree. Lõpuks maitsesta soolaga. Roog kaunista tillioksaga ja maitse järgi sidruniviiluga.

Rudolf Visnapuu

Retsepti koostas

Rudolf Visnapuu

Eesti Peakokkade Ühenduse president ja Estonia SPA peakokk

„See kõik mida me kasvatame siin Eestis ning siis valmistame sellest toitu, need road on meie lemmikud - see on Eesti toit.“