Praetud kohafilee suviste vanilli-köögiviljade ja kõrvitsapüreega
4 inimest
Koostisosad
Praetud kohafilee
- 480 g kohafileed (neli fileed)
- võid praadimiseks
- soola ja valget pipart maitse järgi
Suvised vanilli köögiviljad
- 200 g spargelkapsast
- 180 g romaani lillkapsast ehk romanescot
- 160 g porgandeid/miniporgandeid
- 120 g suhkruherneid
- 200 g suvekõrvitsat
- 20 g võid
- veerand vanillikauna
- 4 sl valget veini
- soola maitse järgi
Kõrvitsapüree
- 500 g muskaatkõrvitsat
- 2 küüslauguküünt
- 100-120g kohvikoort
- värsket tüümiani, 6-7 oksakest
- 1 sl võid
- soola maitse järgi
Valmistamine
Praetud kohafilee
Prae kala pannil võiga kahelt poolt, maitsesta soola ja pipraga. Vajadusel küpseta ahjus 180 C juures 5-7 minutit, sõltuvalt kalafilee paksusest
Suvised vanilli köögiviljad
Puhasta ja lõika köögiviljadest grillimiseks parajad tükid. Grilli köögiviljad kergelt grilli pealt läbi, aeg-ajalt keerates umbes 4-5 minutit. Tõsta siis kõik pannile, lisa võid, vanillikauna seemned ja valget veini. Prae kuumal pannil 2-3 minutit, maitsesta soolaga ja serveeri kala kõrvale.
Kõrvitsapüree
Lõika kõrvitsast tükk, puhasta seemnetest (ära koori), lisa seemnetest puhastatud kohale küüslauk ja värske tüümian. Keera kõik fooliumisse ning küpseta ahjus 1 tund 180 C juures. Võta ahjust, kraabi pehme kõrvitsa osa lusikaga koos maitserohelise ja küüslauguga potti, püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks. Lisa juurde kohvikoort ja võid ning vispliga/lusikaga pidevalt segades sega kokku ühtlane püree. Lõpuks maitsesta soolaga. Roog kaunista tillioksaga ja maitse järgi sidruniviiluga.
Retsepti koostas
Rudolf Visnapuu
Eesti Peakokkade Ühenduse president ja Estonia SPA peakokk
„See kõik mida me kasvatame siin Eestis ning siis valmistame sellest toitu, need road on meie lemmikud - see on Eesti toit.“