Purukook õuntega
Koostisosad
Tainas
- 250 g jahu
- 100 g suhkrut
- 125 g võid
- 1 muna
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 tl riivitud sidrunikoort
Täidis
- 400 g õunu
- 50 g suhkrut
- 30 g võid
- kaneeli või ingverit
Valmistamine
1 koogivorm
8–12 sööjale (sõltuvalt sööjate vanusest)
- Taina valmistamiseks sega omavahel kuivained, lisa külmad võitükid ja muna ning valmista näppides sõmer puru.
- Koori õunad, haki väiksemateks tükkideks, sega suhkru, kaneeli või ingveriga ja sulavõiga.
- Määri koogivormi põhi võiga või kata küpsetuspaberiga.
- Laota koogivormi ühtlase kihina 2/3 tainast, puista sellele õunatükid ja seejärel kõige peale ühtlase kihina ülejäänud tainas. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30–35 minutit.
- Serveeri jäätise või vanillikastmega.
Printimiseks laadi retsept alla.
Retsepti autor Angelica Udeküll