Purukook õuntega

Purukook õuntega

Koostisosad

Tainas

  • 250 g jahu
  • 100 g suhkrut
  • 125 g võid
  • 1 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl riivitud sidrunikoort

Täidis

  • 400 g õunu
  • 50 g suhkrut
  • 30 g võid
  • kaneeli või ingverit

Valmistamine

1 koogivorm

8–12 sööjale (sõltuvalt sööjate vanusest)

  1. Taina valmistamiseks sega omavahel kuivained, lisa külmad võitükid ja muna ning valmista näppides sõmer puru.
  2. Koori õunad, haki väiksemateks tükkideks, sega suhkru, kaneeli või ingveriga ja sulavõiga.
  3. Määri koogivormi põhi võiga või kata küpsetuspaberiga.
  4. Laota koogivormi ühtlase kihina 2/3 tainast, puista sellele õunatükid ja seejärel kõige peale ühtlase kihina ülejäänud tainas. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30–35 minutit.
  5. Serveeri jäätise või vanillikastmega.

 

Printimiseks laadi retsept alla.

VAATA VALMISTAMISE VIDEOT

Retsepti autor Angelica Udeküll