Röstitud aedviljad ja sealiha musta leiva kattes

Röstitud aedviljad ja sealiha musta leiva kattes

Koostisosad

Sealiha musta leiva kattes

  • 400 g seakaelakarbonaadi
  • soola ja pipart maitse järgi
  • 1 muna
  • 200 g riivitud musta leiba

Röstitud aedviljad

  • 100 g porgandeid
  • 100 g kaalikat
  • 100 g lillkapsast
  • 100 g suvikõrvitsat
  • 30 g õli
  • magusat tšillikastet

Valmistamine

Sealiha musta leiva kattes

  1. Lõika liha neljaks ühtlaseks viiluks, tambi lihahaamriga, maitsesta soola ja pipraga.
  2. Sega muna ja vesi vispliga ühtlaseks seguks, aseta liha selle sisse.
  3. Paneeri liha riivitud mustas leivas ja prae kuumal pannil rohkes õlis.
  4. Aseta ahju 180kraadi juurde 6 minutiks järelküpsema.
  5. Serveeri röstitud aedviljadega.

 

Röstitud aedviljad

  1. Tükelda köögiviljad ühtlase suurusega tükkideks, maitsesta soola ja pipraga.
  2. Aseta ahjuplaadile esmalt porgand ja kaalikas, lisa õli ja sega läbi. Küpseta ahjus  180 kraadi juures 30 minutit. 10 minutit enne lõppu lisa suvikõrvits ja lillkapsas.
  3. Valmis köögiviljadele sega juurde magusat tšillikastet ja aseta 5 minutiks ahju tõmbama, seejärel serveeri koos riivleivas paneeritud sealihaga.

 

Printimiseks laadi retsept alla.

VAATA VALMISTAMISE VIDEOT

Retsepti autor Inga Paenurm