Täistera suitsuräimeküpsetis õrnsoola silgu ja koduõluželeega
8 inimest
Koostisosad
Täistera suitsuräimeküpsetis
- 100 g kohupiima
- 1 dl keefiri või hapukoort
- ½ muna
- 60 g odrajahu
- 35 g nisujahu
- ½ tl söögisoodat
- näpuotsatäis soola
- ½ sl suhkrut
- 25 g võid
- 60 g suitsuräime või suitsutatud valget kala
Koduõluželee
- 100 ml head tumedamat koduõlu
- 15 g mett
- 1 kadakamari
- 1,5 lehte želatiini
Õrnsoola silk
- 4 räimefileed või väikese valge kala fileed
- 10 g sibulat
- 0,5 küünt röstitud küüslauku
- 5 ml õunaäädikat
- 50 ml kalapuljongit (kui kogus suureneb siis võib marinaadi vähem teha)
- 2% soola
- 1% suhkrut
- hakitud peterselli
Rebu
- 2 munarebu
- soola
Valmistamine
Täistera suitsuräimeküpsetis
Sega kohupiim piima, muna, soola ja suhkruga. Sega jahud soodaga, lisa tainale. Viimasena lisa õli ja väikesteks kuubikuteks tükeldatud räimed. Sega ühtlaseks tainaks. Määri koogivorm (kas väikesed individuaalsed vormid või üks suurem) võiga, lisa tainas ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 25-30 minutit (vastavalt suurusele), kuni saad kauni kuldpruuni karaski.
Koduõluželee
Lisa õllele mesi ja poolitatud kadakamari. Lase keema tõusta ja mõned minutid tõmmata. Lisa leotatud želatiin ja vala kilega kaetud plaadile. Tõsta külmkappi tahenema.
Õrnsoola silk
Sega marinaadi komponendid läbi ja vala räimefileedele. Aseta 8-10 tunniks külmkappi seisma.
Rebu
Sega munarebud segada vähese soolaga ja küpseta. Jahuta.
Suitsuräimekaraskile aseta komponendid sellises järjekorras: õhuke õlleželee, kergsoola räimefilee, blanšeeritud porgandilaast ja küpsetatud munarebu. Kaunistuseks kasuta hooajalist rohelist, mis lisab värskust ja kerget tsitrust.