Tomatine kalasupp
Koostisosad
- 100 g mugulsibulaid
- 100 g juursellerit
- 1 küüslauguküüs
- 40 ml toiduõli
- 400 g purustatud tomateid (konserv)
- 1,5 l kalapuljonit
- 100 g kuskussi
- 150 g valget kala (tursk, heik vms)
- suhkrut, soola, pipart, kuivatatud punet maitse järgi
- värsket peterselli
Valmistamine
1. Koori sibul, juurseller ja küüslauk, haki ribadeks ja kuumuta õlis.
2. Tõsta köögiviljad suurde supipotti, lisa purustatud tomatid ning kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit.
3. Lisa puljong, kuskuss ja kalatükid ning keeda veel kuni 10 minutit.
4. Maitsesta vähese suhkru, soola, kuivatatud pune ja pipraga.
5. Serveeri hakitud peterselliga.
Kalaretseptid ja õppevideod on valminud Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondi 2014-2020 vahendite toel.
Printimiseks laadi retsept alla
Retsepti autor Angelica Udeküll