Kartulipannkook külmsuitsu lõhe ja remulaadkastmega
2 inimest
Koostisosad
- 180 g shalottsibulat
- 2 muna
- 200 g külmsuitsulõhet
- 20 g porrut
- 50 g porgandit
- 20 g mugulsibulat
- 70 g majoneesi
- 150 g hapukoort
- 1 kg kartulit
Valmistamine
Koori ja riivi kartul. Pressi kartulist vesi välja (kasuta sõela või köögirätikut). Viiluta shalottsibul ja kuumuta pannil kuni sibul on klaasjas, pane jahtuma. Sega kokku kartul, jahtunud sibul, muna ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta segu lusikaga keskmise kuumusega pannile ja pressi laiemaks. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Haki porru, porgand ja mugulsibul väikesteks kuubikuteks. Kuumuta köögiviljad pannil kuni need on pehmed, pane jahtuma. Sega kokku majonees, hapukoor ja köögiviljad ning maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri soojad kartulipannkoogid koos külmsuitsulõhe ja remulaadkastmega.
Retsepti autor Timo Siim