Kiirpitsa isetehtud pestoga
4 inimest
Koostisosad
- 4 tk täistera tortillat
- 200 g tomatikastet basiilikuga
- 400 g suitsutatud kanakoiba
- 150 g mozzarella juustu
- 200 g kirsstomatit
- 100 g Valio Forte juustu või muu kõva juust
- 50 g rukolat
Pesto
- 100 g basiilikulehti
- 1 küüslauguküüs
- 50 g kõrvitsaseemneid
- 1 sidrun
- 100-150 ml oliiviõli
- 50 g Valio Forte juustu või muu kõva juust
Valmistamine
Püreesta basiilikulehed, kooritud küüslauk ja kõrvitsaseemned blenderis. Lisa segades oliiviõli, riivitud juust ning maitsesta sidrunimahla ja soolaga.
Tõsta tortilla ahjuplaadile, määri peale tomatikaste. Puista peale tükeldatud suitsukana, riivitud mozzarella ja poolitatud kirsstomatid. Pane lusikaga pestot pitsa peale ja küpseta ahjus 7-10 minutit 250 kraadi juures. Ahjust välja võttes riivi peale forte juustu ja lisa rukola.
Retsepti autor Timo Siim