Kiirpitsa isetehtud pestoga

4 inimest

Kiirpitsa isetehtud pestoga

Koostisosad

  • 4 tk täistera tortillat
  • 200 g tomatikastet basiilikuga
  • 400 g suitsutatud kanakoiba
  • 150 g mozzarella juustu
  • 200 g kirsstomatit
  • 100 g Valio Forte juustu või muu kõva juust
  • 50 g rukolat

Pesto

  • 100 g basiilikulehti
  • 1 küüslauguküüs
  • 50 g kõrvitsaseemneid
  • 1 sidrun
  • 100-150 ml oliiviõli
  • 50 g Valio Forte juustu või muu kõva juust

Valmistamine

Püreesta basiilikulehed, kooritud küüslauk ja kõrvitsaseemned blenderis. Lisa segades oliiviõli, riivitud juust ning maitsesta sidrunimahla ja soolaga.

Tõsta tortilla ahjuplaadile, määri peale tomatikaste. Puista peale tükeldatud suitsukana, riivitud mozzarella ja poolitatud kirsstomatid. Pane lusikaga pestot pitsa peale ja küpseta ahjus 7-10 minutit 250 kraadi juures. Ahjust välja võttes riivi peale forte juustu ja lisa rukola.

 

Retsepti autor Timo Siim