Lõhelasanje

Lõhelasanje

Koostisosad

  • 1 väike sibul
  • 12 küüslauguküünt
  • 3 tl toiduõli
  • 20 g tomatipastat
  • 100 g purustatud tomateid (konserv)
  • 280 g lõhefileed
  • 1 tl mett
  • 1 tl kanapuljongipastat
  • 300 g lasanjeplaate
  • 50 g riivjuustu
  • 200 ml vett
  • maitserohelist, soola, pipart maitse järgi

Valmistamine

1. Koori ja tükelda sibul ning purusta küüslauk.

2. Kuumuta õli, lisa tomatipasta, purustatud tomatid, tükeldatud sibul ja purustatud küüslauk.

3. Kuumuta keemiseni. Tükelda ja lisa lõhe ning maitseained (mesi, puljonipasta, maitseroheline, sool, pipar).

4. Lisa vesi ja keeda 5 minutit.

5. Laota lasanjeplaadid kihiti küpsetusvormi vaheldumisi kastmega (u 5 kihti).

6. Küpseta ahjus 180 kraadi juures fooliumiga kaetult 40 minutit, seejärel eemalda foolium, puista lasanje ühtlaselt riivjuustuga üle ja küpseta fooliumita veel 5 minutit.

 

Printimiseks laadi retsept alla.

VAATA VALMISTAMISE VIDEOT

Kalaretseptid ja õppevideod on valminud Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondi 2014-2020  vahendite toel.